Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » PHSOTEY tiedottaa: Kuluttajaturvallisuusvalvonta muuttuu valtiolliseksi vapusta alkaen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY tiedottaa: Kuluttajaturvallisuusvalvonta muuttuu valtiolliseksi vapusta alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2016 klo 11:28
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Kuluttajaturvallisuusvalvonta irrotetaan ympäristöterveydenhuollosta ja valtiollistetaan kuluttajaturvallisuuslakiin tehdyllä muutoksella. Kuluttajaturvallisuusvalvonta keskitetään Turvallisuus- ja kemikaalivirastoon (Tukes) toukokuun alusta alkaen.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että vapusta lähtien kuluttajat voivat tehdä ilmoituksen vaaraa aiheuttaneesta kuluttajapalvelusta Tukesin verkkosivuilta löytyvällä ilmoituslomakkeella, jos asia ei ole korjautunut yhteydenotolla palvelun tarjoajaan. 

Palvelun tarjoajien tulee tehdä ilmoitus vaaraa aiheuttaneesta kuluttajapalvelusta tai vakavasta läheltä piti -tilanteesta (KuTuL 8 §) suoraan Tukesiin verkkosivuilla annettujen ohjeiden mukaisesti. 

Ilmoitusvelvollisuutta uudesta kuluttajapalvelusta tai toiminnassa tapahtuneesta olennaisesta muutoksesta ei enää ole, mutta velvollisuus laatia turvallisuusasiakirja tietyistä palveluista säilyy.

Lisätietoja Tukesista

Tukesin verkkosivuilta löytyy runsaasti tietoa palvelun tarjoajan velvollisuuksista ja eri palveluihin kohdistuvista turvallisuusvaatimuksista sekä kuluttajapalveluryhmän yhteystiedot. 

Kuluttajaturvallisuuslainsäädäntö koskee kuluttajapalveluja siltä osin, kun niiden turvallisuudesta ei ole muualla laissa säädetty.

Vastuu kuluttajapalvelujen turvallisuudesta on aina palvelun tarjoajalla.

Viranomaisvalvonta on pistokokeenomaista, eikä kaikkia kuluttajapalveluja tarkasteta kuluttajaturvallisuuslainsäädännön nojalla.

Tukesin verkkosivuilta www.tukes.fi löytyvät toimintaohjeet sekä kuluttajille että palvelun tarjoajille tilanteissa, joissa palvelu aiheuttaa vaaraa.

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs