Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » PHSOTEY kutsuu: Arvotaulun lahjoitustilaisuus keskussairaalan sydänkeskuksessa to 16.6. klo 16

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

PHSOTEY kutsuu: Arvotaulun lahjoitustilaisuus keskussairaalan sydänkeskuksessa to 16.6. klo 16

Tiedote.
Julkaistu: 13.06.2016 klo 10:05
Julkaisija: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Taiteilija Marjatta Tapiola lahjoittaa Päijät-Hämeen keskussairaalan sydänkeskukselle Minotaurus-nimisen taulunsa. Lahjoitustilaisuus järjestetään to 16.6. klo 16 sydänkeskuksen aulassa.

Paikalla tilaisuudessa taitelija Marjatta Tapiola kertoo teoksestaan ja siitä, miksi hän on päättänyt lahjoittaa taulunsa sydänskeskukselle. Taulun vastaanottavat ylilääkäri Olli Anttonen ja osastonhoitaja Erja Pursiainen.

Päijät-Hämeen keskussairaalan uusi sydänkeskus avautui alkuvuodesta. Taidelahjoitus tuo uusiin, avariin tiloihin väriä ja elävyyttä potilaiden iloksi.

Taustatietoja taitelijasta
Marjatta Tapiola (s. 1951) valmistui Suomen Taideakatemian koulusta 1974. Hän teki läpimurtonsa 1980-luvun alussa ja on siitä pitäen kuulunut suomalaisten kuvataiteilijoiden kärkeen. Hän on maalannut lukuisia muotokuvia tunnetuista suomalaisista eri alojen vaikuttajista. Tapiolan maalaama tasavallan presidentti Sauli Niinistön muotokuva eduskunnan puhemiehenä paljastettiin eduskunnassa helmikuussa 2013.

Tapiolan teoksia on ollut esillä useissa kymmenissä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomailla. Suomessa yksityisnäyttelyitä on ollut kaikissa merkittävissä julkisissa taidemuseoissa, taidetapahtumissa ja gallerioissa. Tapiolan teoksia on myös monien taidemuseoiden kokoelmissa.

Marjatta Tapiola on saanut kuvataiteen valtionpalkinnon vuonna 2006 sekä muun muassa Suomen Kulttuurirahaston palkinnon ja Pro Finlandian 2004. Hän toimi myös maalaustaiteen vt. lehtorina Kuvataideakatemiassa 1994–1995.

Lisätietoja:
osastonhoitaja Erja Pursiainen, 040 719 5992

Päijät-Hämeen suurin sosiaali- ja terveysalan palveluntuottaja ja työnantaja. Intohimona hyvinvointi. Potilaan ja asiakkaan etu edellä www.phsotey.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs