Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Perhekuntoutusyksikkö Suvikumpu aloitti toimintansa

Pelastakaa Lapset ry

Perhekuntoutusyksikkö Suvikumpu aloitti toimintansa

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2013 klo 09:29
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry:n uusi perhekuntoutusyksikkö Suvikumpu on avautunut Turussa. Kuntoutuksessa tavoitteena on perheen toimintarakenteen ja perhe-elämän taitojen vahvistaminen, jotta yhteiselämä perheen omassa kodissa mahdollistuu ja lasten sijoituksilta vältytään.

Pelastakaa Lasten uusi perhekuntoutusyksikkö on aloittanut toimintansa Turun Hirvensalossa. Yksikkö toimii lastenkoti Suvilinnan yhteyteen tammikuussa valmistuneessa, erityisesti perhekuntoutustoimintaan suunnitellussa rivitalossa. Yksikön kolme asuntoa voivat palvella kerrallaan kolmea perhettä. Asunnoista kaksi on kolmioita ja yksi kaksio. Rakennuksessa on lisäksi yksi isompi yksiö yhteisöllisiin toimintoihin. Lastenkoti Suvilinnan päärakennuksessa löytyy myös tiloja verkosto- ja ryhmätyöskentelyyn.

Perhekuntoutuksessa perhe voi harjoitella parempaa vuorovaikutusta

Perhekuntoutuksessa hoidon viitekehys perustuu kiintymyssuhdeajatteluun sekä lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen tarkasteluun ja tukemiseen. Tavoitteena on lapsen ja vanhemman välisen vuorovaikutuksen vahvistuminen ja vanhemman mentalisaation kehittyminen. Vuorovaikutusta arvioidaan jatkuvasti ja kuntoutusta suunnataan arvion mukaisesti.

Kuntouttava arki perustuu arjen perustoimintojen harjoitteluun sekä arjen rakenteiden luomiseen ja tukemiseen. Kuntouttavaan arkeen liittyy vanhemman ja lapsen sekä arjen että vapaa-ajan toimintojen yhteinen harjoittelu. Yhteisöllisyys ja yhteiset toiminnat toisten perheiden kanssa ovat tärkeä osa kuntoutusta.

Perhe on alusta lähtien osallisena omien kuntoutustavoitteidensa suunnittelussa sekä yhdessä työntekijöiden kanssa arvioimassa tavoitteiden toteutumista. Asioiden avoin käsittely perheen kanssa on merkityksellinen osa kuntoutusta. Perheen mielipiteen kuuleminen ja huomioonottaminen kuntoutuksen suuntaamisessa on erityisen tärkeä.

Kuntoutusjakso voi kestää 3 – 12 kuukautta ja sen pituutta arvioidaan säännöllisesti yhdessä perheen ja lastensuojelun sosiaalityöntekijän kanssa. Tavoitteena on perheen toimintarakenteen ja perhe-elämän taitojen vahvistuminen siten, että yhteiselämä perheen omassa kodissa mahdollistuu ja lasten sijoituksilta vältytään.

Suvikummussa työskentelee kuusi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaista. Tiimistä löytyy osaamista perheterapiasta, verkostotyöstä, yhteisömenetelmistä ja muusta perheiden kanssa vaadittavasta erityisosaamisesta. Työote on avoin, dialoginen, yhteistoiminnallinen ja asiakkaita osallistava.

Lisätietoja:

Kaisa Yli-Tuomola, johtaja, puh. 050 443 5559, kaisa.yli-tuomola@pelastakaalapset.fi

Anne Suomalainen, tiimin vastaava, puh. 050 433 8268, anne.suomalainen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs