Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Pelastakaa Lapset ry:n perinteinen JouluManteli aattona verkossa

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry:n perinteinen JouluManteli aattona verkossa

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2015 klo 08:00
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry järjestää tänä jouluna jo kolmattatoista kertaa lapsille ja nuorille suunnatun JouluMantelin verkossa. Kokemus on osoittanut, että monet nuoret kaipaavat jouluna turvallisen aikuisen läsnäoloa. JouluMantelissa nuori voi keskustella mieltä painavista asioista anonyymisti nimimerkin turvin. Nuorten kanssa keskustelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöitä ja koulutettuja vapaaehtoistyöntekijöitä.

JouluManteli on avoinna 24.12. Habbo Hotellissa klo 15 – 21 ja www.mantelichat.fi:ssä klo 21 – 03. Lisäksi järjestämme lapsille ja nuorille mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun klo 21 – 03 osoitteessa www.netari.fi . Chattiin pääsee myös Netarin Facebook-ryhmästä (www.facebook.com/netari) sekä IRC-gallerian Netari-yhteisön kautta.

– Joulu voi olla monelle lapselle vähemmän iloista aikaa esimerkiksi vanhempien päihteiden käytön vuoksi ja yksinäisyys korostuu, kun koulu on kiinni ja kaverit viettävät joulua omissa perheissään. JouluMantelissa on turvallista oleskella ja mukava viettää aikaa muiden nuorten ja vapaaehtoisten aikuisten kanssa, kertoo Veera Uusoksa Pelastakaa Lapset ry:stä. Mantelissa käy jouluisin paljon nuoria ja keskustelua käydään aktiivisesti. Vuoden 2014 jouluaaton chattiin osallistui yli 400 nuorta.

– Tämä osoittaa sen, että seuran ja keskustelun tarve on suuri ja nuoret kaipaavat juttuseuraa jouluaattonakin. Lomalla on myös aikaa pysähtyä omien ajatusten kanssa ja ne saattavat herättää tarvetta keskusteluun. Toiminta antaa hienoa sisältöä myös aikuisten vapaaehtoisten jouluaattoon, toteaa Uusoksa. 

JouluManteli on osa Pelastakaa Lapset ry:n verkkonuorisotoimintaa. Mantelin tavoitteena on kohdata lapsia ja nuoria verkossa ja tarjota mahdollisuus turvalliseen keskusteluun vapaaehtoisen aikuisen sekä yhdessä muiden lasten kanssa. Lue lisää: http://www.pelastakaalapset.fi/nuorisotoiminta/tekemista-ja-tukea-verkossa/

Lisätietoja:

Netta Vahteri, yhteisömanageri, Lapset ja digitaalinen media, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 436 4485, netta.vahteri@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lasten joulukeräys jatkuu

Pelastakaa Lasten käynnissä olevan Joulukeräyksen kohteena on tukiperhetoiminta Suomessa. Esimerkiksi 30 eurolla yksi lapsi pääsee päiväksi omaan tukiperheeseen. Tällä hetkellä Pelastakaa Lasten tukiperhettä odottaa yli tuhat lasta.

Joulukeräykseen voi osallistua: 

  • soittamalla numeroon 0600 03325 (20,11 € + pvm)
  • antamalla aineettoman joululahjan: www.toivekauppa.fi 
  • lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”joulu”
  • osallistumalla Joulujuoksuun: www.joulujuoksu.fi

(Keräyslupa: Poliisihallitus 2020/2013/2544. Voimassa 1.1.2014–31.12.2015 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta).

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Liitetiedostot

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 120 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: www.pelastakaalapset.fi/lahjoitustavat, Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs