Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Pelastakaa Lapset auttaa kotimaan lapsiperheitä

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset auttaa kotimaan lapsiperheitä

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2014 klo 16:11
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset auttaa kotimaan lapsiperheitä

Pelastakaa Lapset kantaa huolta kotimaan lapsiperheiden tilanteesta ja jaksamisesta. Taloudellinen taantuma, työttömyys ja toisaalta työelämän yhä kovenevat paineet tuntuvat lapsiperheiden arjessa. Monelta perheeltä puuttuu myössukulaisten ja ystävien muodostama tukiverkko. Perheet eivät saa riittävästi konkreettista apua arjessa jaksamiseen.Avun saaminen on myös usein monimutkaisen anomisen ja arvioinnin takana, eikä väsyneellä perheellä ehkä ole voimia perustella avun tarvettaan.

– Tarvitaan lisää ennalta ehkäisevää lastensuojeluaja konkreettisia tuen muotoja, mutta myös muutosta arvovalintojen tasolla koko yhteiskunnassa. Lapsia ja lapsiperheitä ei saa jättää yksin, painottaa lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen.

- Olen erittäin huolissani maamme lastensuojelun resurssien vähäisyydestä. Perheiden auttamisen lähtökohtana tulee olla pysähtyminen kuulemaan kunkin perheen yksilöllistä tilannetta ja avun tarvetta. Ammattilaisten pitää aidosti yhdessä perheen kanssa arvioida perheen tarpeita. Ongelmana on myös se, että ruohonjuuritason sosiaalityöntekijöiltä on viety pois päätösvaltaa tukitoimien järjestämisessä ja erilaiset asiantuntijaryhmät päättävät siitä, mitä voidaan kullekin perheelle tarjota. Tuesta saattaa päättää joku, joka ei ole koskaan perhettä tavannutkaan. On myös taattava lapsiperheille peruspalvelut ja lisättävä ehkäisevää lastensuojelua, Hyytinen vaatii.

Pelastakaa Lapset auttaa lapsia ja lapsiperheitä kotimaassa tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnalla sekä lomakotitoiminnan avulla.Toiminta on ennalta ehkäisevää lastensuojelutyötä, jolla pyritään tukemaan perheitä, etteivät tilanteet perheissä kärjisty vakaviksi kriiseiksi. Tukihenkilöt toimivat perheissä hyvin monenlaisissa tehtävissä: kuuntelu- ja keskustelukumppanina, apuna lasten hoidossa ja kasvatuksessa, perheen tai perheenjäsenen harrastuskaverina, ohjaajana, neuvojana, opastajana jne.

- Lapsiperheiden tukihenkilöt ja tukiperheet auttavat lapsiperheitä jaksamaan arjessaantamalla konkreettista apua. Tukihenkilöt ja -perheet ovat vapaaehtoisia, joilla on aikaa ja halua olla lasten ja perheiden tukena. He auttavat lapsiperheitä erilaisissa elämäntilanteissa ja edistävät lasten ja lapsiperheiden sosiaalista hyvinvointia. Pienillä teoilla on perheen jaksamisen kannalta suuri merkitys, sanoo lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen.

Lisätietoa Pelastakaa Lasten tukihenkilö-, tukiperhe- ja lomakotitoiminnasta saa järjestön aluetoimistoista: http://www.pelastakaalapset.fi/ota-yhteytta/aluetoimistojen-yhteystiedot/

Tukihenkilön apua saavilla ei tarvitse olla lastensuojelun asiakkuutta. Myös tukiperhetoimintaa on mahdollista saada ehkäisevänä palveluna.

Lisätietoja:

Riitta Hyytinen, lastensuojelupalveluiden johtaja, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 431 0094, riitta.hyytinen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs