Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Partion jäsenmäärä jatkaa kasvuaan

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Partion jäsenmäärä jatkaa kasvuaan

Tiedote.
Julkaistu: 24.08.2016 klo 10:15
Julkaisija: Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry

Partiolaisten jäsenmäärä on kasvanut koko maan laajuisesti 4,8 % viimeisen 12 kuukauden aikana. Partioon liittyi vuoden aikana 13 400 uutta jäsentä. Osaltaan kasvua vauhditti heinäkuussa järjestetty kaikkien aikojen suurin partioleiri Roihu, joka innosti uusia nuoria ja aikuisia liittymään partioon.

- Tavoitteemme on, että yhä useampi lapsi ja nuori löytäisi partiosta itselleen mielekkään harrastuksen ja hyvän yhteisön. Siksi olemme tehneet määrätietoista työtä jäsenmäärän kasvun eteen niin lippukunnissa, piireissä kuin keskusjärjestössä, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm sanoo.

- Kasvavat luvut vahvistavat, että olemme kyenneet uudistamaan satavuotiasta liikettä ja vastaamaan nykyajan ihmisten tarpeisiin. Partio on erinomainen esimerkki siitä, kuinka kolmas sektori voi osaltaan kantaa vastuuta suomalaisten hyvinvoinnista. Olemme tosi mielellämme mukana luomassa esimerkiksi harrastustakuumallia, jolla taattaisiin kaikille lapsille ja nuorille hyvä harrastus.

Suomen Partiolaisten jäsenmäärä on kasvanut vuodesta 2013 alkaen. Kaikkiaan partiotoiminnassa on mukana Suomessa vuosittain yli 65 000 partiolaista.

Partio kiinnostaa aikuisiakin

Vaikka partioharrastus aloitetaan tyypillisesti lapsena, myös aikuisia tulee jatkuvasti mukaan partiotoimintaan. Yksi heistä on Riikka Lipponen, joka liittyi kesällä partiolippukunta Joensuun Eräsisseihin ja Karjalan Tyttöihin. Riikka on aiemmin harrastanut partiota lapsena, mutta innostui aloittamaan harrastuksen uudelleen muutettuaan Joensuuhun opiskelemaan.

- Mietin etukäteen, että mitä minä siellä opiskelukaupungissa teen ja miten saan uusia kavereita. Kaveri kannusti liittymään partioon ja ilmoittauduin Roihu-suurleirille viikkoa ennen leirin alkamista. Leiri oli tosi hyvä tapa aloittaa partio ja valmistautua alkavaan kauteen, Riikka kertoo.

Roihu sytytti Riikan partiokipinän ja ensi viikolla hän aloittaa sudenpenturyhmän johtajana Joensuussa.  Syksyn kalenterissa on ryhmänvetämisen lisäksi partiokoulutuksia ja lippukunnan yhteistä toimintaa.

- Partion kautta aikuisenkin on helppo tutustua uusiin ihmisiin ja saada kavereita. Itseäni se on auttanut uudelle paikkakunnalle kotiutumisessa. Partio kartuttaa myös kokemusta ryhmän ja projektien johtamisesta, mikä on varmasti tärkeää työelämässä.  Ja sitä paitsi partiossa on yksinkertaisesti todella hauskaa, Riikka kiteyttää.

Lisätietoja: Suomen Partiolaiset– Finlands Scouter ry: puheenjohtaja Anna Munsterhjelm, puh. 040 5879514

Kuvia Roihu-leiriltä: http://roihu.kuvat.fi/kuvat/Lehdistökuvat/Leirin+avajaiset/

Partio on täynnä ystävyyttä, naurua ja unohtumattomia elämyksiä. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja. Vapaaehtoisemme antavat vuosittain yli 3 miljoonaa tuntia aikaansa lasten ja nuorten partioharrastamisen mahdollistamiseksi. Tämä vastaa yli 1800 nuorisotyöntekijän työpanosta.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry on Suomen suurin nuorisojärjestö, jonka toiminnassa on vuosittain mukana yli 65 000 jäsentä. Maailmanlaajuisesti partiolaisia on noin 45 miljoonaa yli 200 maassa. Meillä olet osa maailmanlaajuista yhteisöä, jonka avulla maailmasta voi tehdä paremman paikan. Lähde mukaan seikkailuun osoitteessa partio.fi/liity

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs