Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Päivän tärkein ateria tuo seiskaluokkalaiset ja vanhemmat yhteisen aamupalan ääreen

Yllätetään yhteiskunta

Päivän tärkein ateria tuo seiskaluokkalaiset ja vanhemmat yhteisen aamupalan ääreen

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2014 klo 07:27
Julkaisija: Yllätetään yhteiskunta

(Tiedote julkaisuvapaa 29.1.2014 klo 7.30)

 

 

Yllätetään yhteiskunta -ryhmän uusin idea, Päivän tärkein ateria, toteutetaan 29.1.2014 kahdeksassa pilottikoulussa. Seitsemänsien luokkien oppilaat Helsingissä, Vantaalla ja Tuusulassa ovat kutsuneet vanhempansa VIP-vieraiksi "työpaikalleen", yhteiselle aamupalalle kouluun puoli tuntia ennen koulun alkua. Maksuttomaan aamupalapilottiin osallistuu lähes 1 000 seiskaluokkalaista.

 

Aamupalapöydässä nuori ja hänen vanhempansa viettävät hetken yhteistä aikaa ja pelaavat samalla Helsingin NMKY:n kehittämän 15 minuuttia kestävän vuorovaikutuspelin. Pelin tarkoituksena on tehdä tilanteesta rento ja toimia keskustelun avaajana ja edistäjänä. Pelin lopuksi kumpikin kirjoittaa omalle paperilleen, mikä aamussa oli merkityksellisintä. Laput palautetaan lähtiessä. Jos oppilaan vanhemmat eivät ole päässeet paikalle, nuori pelaa pelin nuorisotyöntekijän tai koulun edustajan kanssa.

 

Fazerin tarjoaman aamupalan jälkeen oppilaat aloittavat normaalin koulutyön ja vanhemmat suuntaavat omille teilleen. Muuta varsinaista ohjelmaa ei aamussa ole, erityisiä infoja ei järjestetä, vanhemmat voivat keskittyä täysin lapsiinsa. Tärkeintä on lapsen ja vanhemman yhteinen aika aamupalapöydässä, jollaista yhä harvemmissa kodeissa aamuisin löytyy.

 

Mitä aamupalalla tavoitellaan?

 

Aamupalapilotin tavoitteena on, että kun isä tai äiti on matkalla töihin tai muihin arjen askareisiin aamupalan jälkeen, hänelle on välittynyt kokemus, että yhteisen ajan määrä on ratkaisevaa.Lapset ovat lapsia aikansa ja he tarvitsevat vanhempiaan juuri nyt, aikuisella on merkitystä hänen omalle kasvavalle lapselleen. Lapsella on tarve tulla kuulluksi ja nähdyksi joka ikisenä päivänä, myös keskellä kiireistä työ- ja kouluviikkoa. Tärkeää on, että nuori on kutsujana ja palautteet käsitellään yhdessä oppilaiden kanssa. Aamiaisen jälkeisellä viikolla käydään luokittain oppilaiden ja vanhempien palautelaput läpi ja koostetaan yhteenveto siitä mikä aamun tuokiossa oli kummallekin merkityksellisintä. Palautteesta saatavaa tietoa  hyödynnetään pilotin mahdollisessa monistamisessa myöhemmin muissa kouluissa. Yllätetään yhteiskunta -aamupalapilotin toteuttaa Yllätetään yhteiskunta -ryhmä.

 

Päivän tärkeintä ateriaa nautitaan Helsingissä Porolahden, Ylä-Malmin, Jakomäen ja Pitäjänmäen peruskouluissa sekä Meilahden yläasteella, Tuusulan Hyökkälän koulussa, Vantaalla Kiterin ja Hakunilan kouluissa.

 

Lisätietoja:

 

Jari Raitanen, Yllätetään yhteiskunta, puh. 050 995 4440

Maria Aaltonen, Fazer Oy puh. 040 749 0299

Ari Inkinen, Helsingin NMKY, puh. 040 041 1690

Mikko Vatka, Helsingin kaupunki, puh. 040 6791 606

 

Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta -ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people -yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja: Jari Raitanen, 050 995 4440

info@devoi.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs