Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Päihdelinkin kampanja kysyy: Mikä on sinun hyvä syysi juoda?

A-klinikkasäätiö

Päihdelinkin kampanja kysyy: Mikä on sinun hyvä syysi juoda?

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2015 klo 07:30
Julkaisija: A-klinikkasäätiö

Alkoholi kuuluu tiiviisti suomalaiseen arkeen ja juhlaan. Vain joka kymmenes kertoo olevansa raitis. Toiset juovat iloon, toiset suruun ja yksinäisyyteen. Jotkut juovat vain tavan vuoksi. Syyt voivat olla tiedostettuja tai tiedostamattomia. A-klinikkasäätiön suosittu Päihdelinkki.fi-palvelu haluaa selvittää, miksi suomalaiset oikeastaan juovat.
 
Usein ajatellaan, että alkoholihaitat koskettavat vain suurkuluttajia ja alkoholisteja. Silloin tällöin haitallisesti alkoholia käyttäviä tavallisia ihmisiä on kuitenkin enemmän kuin suurkuluttajia, ja suuri osa yhteiskuntaa kuormittavista alkoholihaitoista syntyy valtaväestön alkoholinkulutuksesta. Sosiaaliset ongelmat ja vakavat terveyshaitat kasautuvat suurkuluttajille.
 
TNS-gallupin tutkimuksen (EHYT ry) mukaan suomalaiset suhtautuvat juomiseen varsin tiukasti: kohtuutta on korkeintaan neljä annosta alkoholia kerralla muutaman viikon välein ja pari kertaa vuodessa voi ottaa hiukan enemmän.
  
- Kohtuuden ihanteen ja todellisen alkoholikäytön välillä vaikuttaa olevan melkoinen juopa, toteaa projektikoordinaattori Tiia Ruokosalo A-klinikkasäätiöstä.
 
Päihdelinkin Minun hyvä syyni -kampanja herättelee ihmisiä miettimään omia syitään juoda. Kampanja kestää syyskuun alusta marraskuun loppuun ja sen aikana kertyy ajankohtaista, myöhemmin julkistettavaa tietoa suomalaisten juomisesta.
 
Minunhyväsyyni.fi -kampanjasivustolla annetaan alkoholinkäyttöön liittyvää infoa. Sivustolla voi kirjoittaa oman hyvän syynsä juoda generaattorin luomiin etikettipohjiin.
 
Kampanjasivuston galleriaan julkaistut etiketit osallistuvat arvontaan, jossa palkintona on 150 euron arvoinen elämyslahjakortti. Parhaat etiketit julkaistaan myös Instagramissa.
 
Kampanjasivustolla voi osallistua lahjakorttiarvontaan myös jakamalla herätevideo omalla Facebook-seinällään. Joko sinä näit videon? Tsekkaa video ja kerro meille oma hyvä syysi:
 
www.minunhyväsyyni.fi
#minunhyväsyyni
 
Lisätietoja kampanjasta:
 
Projektikoordinaattori Tiia Ruokosalo, tiia.ruokosalo@a-klinikka.fi, p. 045 6579018
 
Projektikoordinaattori Pinja Rislakki, pinja.rislakki@a-klinikka.fi, p. 050 5628971
 
A-klinikkasäätiön tuottama Päihdelinkki on kattava verkkopalvelu päihteistä ja riippuvuuksista. Päihdelinkki tarjoaa tietoa, tukea, testejä, oma-apuvälineitä ja neuvontaa kaikille kansalaisille. www.paihdelinkki.fi

Liitetiedostot

A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö sekä asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja parantavat päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa. A-klinikkasäätiön sähköiset palvelut tavoittavat yli 150 000 yksilöityä kävijää kuukausittain.
 
www.a-klinikka.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs