Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Oulun yliopiston tiedote: Professori Aili Heleniukselle Varhaiskasvatusteko-palkinto

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston tiedote: Professori Aili Heleniukselle Varhaiskasvatusteko-palkinto

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2015 klo 13:11
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Varhaiskasvatuksen koulutus
Tiedote 30.10.2015

Professori Aili Heleniukselle Varhaiskasvatusteko-palkinto

Kasvatustieteen professori emerita Aili Helenius on saanut Varhaiskasvatusteko-palkinnon. Palkinto luovutettiin yliopistollisen lastentarhanopettajakoulutuksen 20-vuotisjuhlaseminaarissa Oulun yliopistossa 29.10.2015.

Helenius on varhaiskasvatuksen tutkimuksen ja koulutuksen pioneereja Suomessa. Hän aloitti Jyväskylän yliopistossa 1970-luvulla ja työskenteli pitkään Kajaanissa Oulun yliopiston alaisessa lastentarhanopettajakoulutuksessa ja myöhemmin Raumalla Turun yliopiston filiaalissa.

Helenius on leikin tutkimuksen uranuurtajia, ja hänet tunnetaan sytyttävänä ja syvällisenä opettajana. Hänen opetuksestaan ovat saaneet nauttia sadat opiskelijat, ja monet heistä ovat saaneet sytykkeen itsekin jatkaa tutkimuksen alueella.

Helenius on tinkimättömästi työskennellyt pienten lasten korkeatasoisen varhaiskasvatuksen puolesta.  Heleniuksen tutkimus ja opetus ovat teoreettisesti vahvaa ja samalla käytäntöön suuntautuvaa.

Lastentarhatyön isä Friedrich Fröbelin filosofia on ollut yksi keskeinen innoituksen lähde Heleniuksen tutkimukselle ja opetukselle. Helenius teki kulttuuriteon suomentamalla Fröbelin pääteoksen Ihmisten kasvatus vuodelta 1826. Suomennos ilmestyi vuonna 2012.

Varhaiskasvatusteko-palkinto myönnettiin henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt lapsen hyvinvointia ja laadukkaan varhaiskasvatuksen toteutumista.

 

Lisätietoa:
professori Eila Estola, varhaiskasvatuksen koulutus, eila.estola@oulu.fi, p. +358 50 350 1885,
tiedottaja Anna-Maria Hietapelto, anna-maria.hietapelto@oulu.fi, p. 0294 484096

Liitteenä kuva: Aili Helenius

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs