Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Oulun kaupunginteatterin kevään ohjelmisto elää ajan hermoilla - vierailut tuovat Ouluun maamme viihteen ykkösiä

Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin kevään ohjelmisto elää ajan hermoilla - vierailut tuovat Ouluun maamme viihteen ykkösiä

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2015 klo 15:05
Julkaisija: Oulun kaupunginteatteri

Oulun kaupunginteatterin kevätkausi on käynnistynyt. Tammikuun ensi-illoissa nähdään 17.1. suurella näyttämöllä Marshall Brickmanin  & Rick Elicen käsikirjoittama The Addams Family, ohjaus Pertti Sveholm. Pienen näyttämön ensi-ilta koittaa 16.1., jolloin nähdään Liisamaija Laaksosen teksteihin pohjautuva Sänky, ohjaus Heta Haanperä. Lasten ja nuorten teatterifestivaali järjestetään 19.-24.1.2015. Festariohjelmisto koostuu 22 eri esityksestä. Mukana on omien näytelmiemme lisäksi useita vierailevia kotimaisia ammattiteattereita sekä huikeita, lähes sanattomia esityksiä ulkomailta, mm. Norjasta ja Espanjasta.


KEVÄÄN VIERAILUOHJELMISTO – LIPUNMYYNTI ALKAA 7.1.2015

Keskiviikkona 11.2. ja torstaina 12.2. klo 19.30 Pikisalissa
Ikuisesti sinun

Esityksessä kuullaan Kaisa Leppäsen ja Mikael Saaren (Poika Mancinin pääroolin esittäjä) kirjoittamaa ja säveltämää uutta musiikkia.  Mukana on myös mm. Helena Anhavan, Otto Donnerin ja Pirkko Saision tekstejä sekä Kerkko Koskisen, Olavi Uusivirran ja Jarkko Martikaisen musiikkia. Pianistina Anu Silvasti.

Maanantaina 30.3. ja tiistaina 31.3. klo 19 suurella näyttämöllä
Kiviä taskussa

Valtavan suosittu, jo vuodesta 2002 loppuunmyydyille saleille esitetty kahden virtuoosinäyttelijän taidonnäyte vierailee yleisön pyynnöstä. Käsikirjoitus Marie Jones, ohjaus Pentti Kotkaniemi. Rooleissa Mika Nuojua ja Martti Suosalo.

Maanantaina 13.4. klo 19 suurella näyttämöllä
Huovisen erikoiset

Oulun Teatterinaisten esitys on Veikko Huovisen tuotannosta dramatisoitu koominen ja karnevalistinen näytelmä. Dramaturgia Ilkka Heiskanen (roolissa) ja Sakari Kirjavainen (ohjaus).

Keskiviikkona 15.4. ja torstaina 16.4. klo 19 Pikisalissa
N.A.R.G. –North Arena Rumble Game

Tanskalaisen Don*Gnun esityksessä nähdään viisi metriä leveä tasapainolauta, jonka päällä ja ympärillä tanssijat tasapainoilevat. Esiintyjät Simon Beyer-Pedersen, Petras Lisauskas, Noora Hannula ja Cesar Garcia. Tuotanto yhteistyössä JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen kanssa. http://www.dongnu.dk/narg

Maanantaina 21.4. ja tiistaina 22.4. klo 19 suurella näyttämöllä
tanssin huippuvierailu
Double

Mukana Jukka Haapalaisen ja Sirpa Suutari-Jääskön lisäksi tanssijat Mikko Ahti, Ansku Bergström, Ranses Shango Charon, Katri Mäkinen, Juri Troshenko ja Guillermo Jermu Zayas. Esitys koostuu teoksista Jotos ja LQ Revisited.


UUDENLAISTA, ELÄMÄNMAKUISTA VIIHDETTÄ

Nainen – aina parhaassa iässä on näyttelijä Merja Larivaaran ideoimaa musiikkiviihdettä Teatteriravintolassa. Ajatuksia ja säveliä naisen elämästä tarjoavat Larivaaran lisäksi hänen vieraansa sekä nelihenkinen orkesteri.

Kevään vieraat
20.2. Paula Koivuniemi
8.3. Oulun kaupunginteatterin naisia
20.3. Dimitra Salo
17.4. Jonna Järnefelt
10.5. Meeri Toivonen


Seniorisoppa
torstaisin 12.2. – 26.3. klo 11-12.30 Teatteriravintolassa antaa senioreille mahdollisuuden kohdata toisiaan kokemuksiaan ja muistojaan jakaen. Seniorisoppa sisältää Elämänonnea-esityksen sekä päivän sopan. Elämänonnea on kahden näyttelijän, Merja Larivaaran ja Liisa Toivosen, toteuttama esitys ikäihmisille, joka tuo mieleen muistoja menneiltä ajoilta.


LASTEN JA NUORTEN TEATTERIFESTIVAALI 19. – 24.1.2015

Ohjelmistossa nähdään mm. vauvateatteriesitys Balance, Suomen Kansallisbaletin tanssiteos Aikala, viittomakieltä ja puhuttua kieltä yhdistelevä Tampereen Työväen Teatterin Valkoinen ja kaksi ensiesitystä. Lorumuorin komero on maksuton, ja se esitetään ensimmäisen kerran kaupunginteatterilla 19.1. Tämän jälkeen esitys on kirjastokiertueella Oulun seudun kirjastoissa koko viikon. Akseli Klonkin Puhelias Elias saa ensiesityksensä lauantaina 24.1. Valvenäyttämöllä. Lisäksi viikon aikana on monipuolista oheisohjelmaa, mm. Yhtä draamaa -seminaari ja ilma-akrobatian sirkustyöpajat. Lue lisää teatteri.ouka.fi/festival 


HELMI-MAALISKUUN ENSI-ILLAT

Mihkel Raud: American Monkey, ensiesitys 25.2.2015 Pikisalissa. Ohjaus Linda Wallgren.
Carin Mannheimer: Viimeinen valssi, ensi-ilta 28.3.2015 suurella näyttämöllä. Ohjaus Kari-Pekka Toivonen.
Tero Jartti: Nuolikärppä, satunäytelmä myös aikuisten makuun, ensi-ilta 11.3.2015 pienellä näyttämöllä. Ohjaus Tero Jartti.


OHJELMISTOSSA JATKAVAT

Yksiöön en Äitee ota – pienen näyttämön yleisönsuosikki siirtyy suurelle näyttämölle 27.2. alkaen.
Mielensäpahoittaja – jo yli 100 esitystä! Esitykset jatkuvat Vinttikamarissa ja 19.-21.3. suurella näyttämöllä.
Sulaketta lainaamassa (viimeinen esitys 31.1.) sekä musiikkinäytelmät Amadeus (viimeinen esitys 21.2.) ja Poika Mancini (viimeinen esitys 21.2.).  

Lue lisää osoitteessa teatteri.ouka.fi

HUOM! Tiedotusvälineiden edustajat ovat lämpimästi tervetulleita ensi-iltoihin ja muihin esityksiin. Liput, yhteydet ja järjestelyt tiedottajan avulla.

Lisätietoja: tiedottaja Päivi Vuoti-Karvonen, p. 044 703 7111, paivi.vuoti-karvonen@ouka.fi

Oulun kaupunginteatteri on Pohjois-Suomen suurin ammattiteatteri. Taiteellisesti ja toiminnallisesti korkeatasoisen ammattiyhteisön tuottama monipuolinen ohjelmisto tarjoaa yleisölle tasokkaita ja kunnianhimoisia esityksiä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs