Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Oulanka 60 vuotta - Metsähallituksen luontopalvelut koordinoi juhlavuoden tapahtumia

Metsähallitus

Oulanka 60 vuotta - Metsähallituksen luontopalvelut koordinoi juhlavuoden tapahtumia

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2016 klo 08:45
Julkaisija: Metsähallitus

Luvassa huikea kattaus erilaisia tapahtumia 

Oulangan kansallispuisto on erittäin merkittävä ja suosittu käyntikohde: viime vuonna puistossa oli yli 200 000 vierailijaa! Oulangan alue tunnettiin jo 1800-luvun loppupuolella vaikuttavista maisemistaan, kuohuvista koskistaan sekä erikoisista kasveistaan. Kuusamo mainittiin ensimmäisen kerran mahdollisena kansallispuistoalueena jo vuonna 1897. Kuusamon ja Sallan kuntien alueella sijaitseva Oulangan kansallispuisto perustettiin kuuden muun suomalaisen kansallispuiston kanssa vuonna 1956. 

Tänä vuonna kaunis, virtaavista vesistään ja uskomattoman monipuolisesta lajistostaan tunnettu Oulangan kansallispuisto täyttää 60 vuotta. Näitä synttäreitä juhlitaan pitkin vuotta ja ympäri Kuusamoa ja Sallaa. Juhlatapahtumia koordinoi Metsähallitus ja ne toteutetaan yhteistyössä alueen yritysten ja muiden organisaatioiden kanssa. Tarjolla on seikkailuja, rajojensa kokeilemista sekä itsensä ylittämistä kuin myös rauhoittumista, rentoutumista ja upean luonnon ihailemista. 

Oulangan juhlavuoden tapahtumat 

 • Lasten lintuviikko 16.-22.5.
 • Euroopan kansallispuistopäivä 22.5.
 • NUTS Karhunkierros 27.-29.5.
 • Pohjolan luonnonkukkien päivä 19.6.
 • Ruka SUP Weekend 1-3.7.
 • Oulanka SUP Maraton 2.7.
 • Luontofestivaaliviikko 2.-9.7.
 • Salla Midnight Trail Marathon 8.-10.7.
 • Kuusamon kansanparannuspäivät 11.-17.7.
 • Äinpäin päivä 15.7.
 • Hautajärvi-päivä 15.7.
 • Oulangan Heinähässäkkä 16.7.
 • Salla-päivä 19.7.
 • Suomen luonnon päivä 27.8.
 • Kaamostapahtuma 21.12. (Oulangan kansallispuiston syntymäpäivä)

Kevään ja kesän tapahtumat 

Oulanka 60v juhlavuoden juliste tulee myyntiin viikolla 16!

Lasten lintuviikko 16.-22.5. Lasten lintuviikko on BirdLife Suomen valtakunnallinen tapahtuma, jonka tavoitteena on innostaa lapsiryhmiä ja perheitä retkelle keväiseen luontoon havainnoimaan lintuja. Oulangan luontokeskuksessa on viikon aikana lintuihin liittyvä tehtävärata sekä monenlaista muuta puuhaa ja tietoiskuja. Lintuviikko huipentuu lasten linturetkeen. Tarkempi ohjelma julkaistaan kevään aikana.

Euroopan kansallispuistopäivä 22.5. Sunnuntaina 22.5, Euroopan kansallispuistopäivänä, voit tulla Oulangan luontokeskukseen kuuntelemaan Pirkko Siikamäen luentoa alueen lintulajeista. Lue myös valtakunnallisista pönttötalkoista osoitteessa www.yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa.

NUTS Karhunkierros 27.-29.5. Tule vierailemaan NUTS Karhunkierros tapahtuman kisatoimistossa Oulangan kansallispuiston standilla Rukan torilla ja kuulemaan Oulangan kansallispuiston 60-vuotisesta taipaleesta, reiteistä sekä lajistosta Rantasipi Rukahovin tiloissa. 

Tapahtumia on Oulangan kansallispuiston alueella koko polkujuoksukisan ajan, tapahtumatiedot päivitetään luontoon.fi/Oulanka –sivulle. 

Pohjolan luonnonkukkien päivä 19.6. Tervetuloa opastetulle maastoretkelle etsimään ja ihastelemaan pohjoisen luonnon villejä kukkia. Tänä vuonna retki tehdään Oulangan kansallispuiston alueella ”ihan korpeen”, eli nyt sinulla on mahdollisuus tulla tutustumaan upeaan 60-vuotiaaseen kansallispuistoon opastetusti, reittien ulkopuolelle. Oppaana maastoretkellä toimii suojelubiologi Tiina Laitinen.

Luontofestarit 2.-9.7. Oulangan kansallispuiston juhlavuoden hulinat huipentuvat luontofestariviikolla heinäkuussa! Juhlahumua ja erilaisia tapahtumia on luvassa Oulangan alueella, Riisitunturilla, Rukalla, Valtavaaralla, Kuusamossa ja Sallassa. Luvassa on muun muassa opastettuja vaelluksia, perinnesaunomista, teatteria, hyvää ruokaa, tanssiesityksiä, tanssitunteja, musiikkileikkikoulua, SUPpausta, tukkilaiskisoja ja vaikka mitä muuta. Ja mikä parasta, kaikki nämä tapahtuvat LUONNOSSA. Tapahtuman nettisivut aukeavat 1.4.2016 ja tapahtumatietoja päivitetään myös www.luontoon.fi/oulanka -sivuille.

Lisätietoja:

 • Marjo Kämäräinen, Metsähallitus, suunnittelija, marjo.kamarainen@metsa.fi, puh. 040 640 2187
 • Mirja Nylander, Metsähallitus, erikoissuunnittelija, mirja.nylander@metsa.fi, puh. 040 752 6727
 • Minna Koramo, Metsähallitus, erikoissuunnittelija, minna.koramo@metsa.fi, puh. 040 848 0572

 

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion maa- ja vesialueita kestävästi ja vastuullisesti. Toimintamme perustuu uusiutuvien luonnonvarojen asiantuntevaan hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden edistämiseen ja yhteistyöhön alueellisten toimijoiden kanssa. Liiketoimintamme tulouttaa vuosittain valtiolle yli sata miljoonaa euroa. Luontopalvelujen julkisin varoin hoitamilla kansallispuistoilla ja retkeilyalueilla on merkittävä aluetaloudellinen vaikutus.

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs