Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Nuorten matkailuvaunussa on groovia

Lahden Messut

Nuorten matkailuvaunussa on groovia

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2016 klo 10:03
Julkaisija: Lahden Messut

- Tulevaisuuden vaunua vedetään kevyesti sähköautolla

Matkailuajoneuvoala vastaa uusien harrastajaryhmien toiveisiin ja uuden ajan haasteisiin kehittämällä ajoneuvojaan yhä monipuolisemmiksi. Tästä yhtenä esimerkkinä on designkonsepti, jossa Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin ajoneuvomuotoilun opiskelijat ovat lähteneet ideoimaan tulevaisuuden tarpeisiin etenkin nuorelle ikäryhmälle soveltuvaa vaunua. Konsepti esitellään Suomen suurimmilla matkailuajoneuvoalan messuilla Lahdessa tulevana viikonloppuna.

Caravan-messuilla esiteltävä designkonsepti Groovy sai alkunsa matkailuvaunuvalmistaja Hobby/Fendtin edustaja Tom Sågbomin aloitteesta. Tavoitteena on saada ihmiset suhtautumaan matkailuajoneuvoihin ja matkailuajoneuvoharrastukseen uudella tavalla. Ajatuksena on herätellä erityisesti nuorta sukupolvea ja
ja osoittaa, ettei vaunujen tarvitse aina näyttää samankaltaisilta. Projektilla halutaan tutkia, millainen matkailuvaunu herättäisi erityisesti nuoren sukupolven kiinnostuksen, mikä soveltuisi tämän päivän nuoren elämään ja harrastuksiin.

Muotoiluinstituutin ajoneuvomuotoilun vastuuopettaja Lee Waltonin mukaan vuoden alusta käynnissä ollut projekti innosti opiskelijoita toteuttamaan alan opintojen tavoitteita; kekseliäisyyttä, luovuutta ja tulevaisuuteen suuntautumista. Konseptin toteutuksessa hyödynnettiin innovatiivista muotoilua ja teknologiaa huomioiden kuitenkin käytettävyys sekä tuotantoon soveltuvuus. Waltonin mukaan Caravan-messuilla ensimmäistä kertaa esiteltävästä kehitystyöstä muotoutui nuorekas ja monikäyttöinen uuden ajan vaunu, jonka suunnittelussa on huomioitu muun muassa riittävä keveys vaikka sähköauton vedettäväksi.

Matkailuajoneuvoala kaikessa laajuudessaan esittäytyy Caravan-messuilla Lahden Messukeskuksessa
16.-18. syyskuuta. Esillä ovat kauden 2017 uudet matkailuajoneuvomallit sekä alan tarvikkeet, varusteet ja palvelut. Tänä vuonna Caravan-messuille innostetaan entistä aktiivisemmin ensikertalaisia tutustumaan matkailuajoneuvojen monipuolisiin mahdollisuuksiin. Tapahtumaan toteutettava Liikkuvaa vapautta –teema-alue tarjoaa matkailusta kiinnostuneille opastusta matkailuajoneuvon hyödyntämiseen omilla matkoilla sekä runsaasti uusia ideoita alan toimijoiden ja reissaajien omien tarinoiden kautta. Caravan-messut toteutetaan yhteistyössä Matkailuajoneuvotuojat ry:n kanssa.

Caravan-messujen aukioloajat:
pe 16.9. klo 10-18
la 17.9. klo 10-17
su 18.9. klo 10-16

Lehdistön edustajille järjestetään ennakkotutustuminen messuihin torstaina 15.9. klo 12.00
Tilaisuus alkaa lounaalla ja Matkailuajoneuvotuojat ry:n tervehdyksellä sekä Groovy-projektin esittelyllä, jonka jälkeen tutustutaan alan tärkeimpiin uutuuksiin messuhalleissa. 
Ilmoittautuminen ti 13.9. mennessä: minna.helminen@lahdenmessut.fi

Caravan-messujen lehdistötila Lahti Hallin (E-halli) alakerrassa palvelee lehdistön edustajia messujen aukioloaikoina. Lehdistötiedotteet löytyvät tapahtuman nettisivuilta: 
http://www.lahdenmessut.fi/fi/tapahtuma/caravan?p=tiedotteet

Lisätietoja: 
www.lahdenmessut.fi

Lahden Messut Oy
projektipäällikkö Anne Koskinen p. 040 5810 722                        
anne.koskinen@lahdenmessut.fi

Matkailuajoneuvotuojat ry.
toiminnanjohtaja Antti Siljamäki p. 050 365 8352
antti.siljamaki@liikkuvakoti.fi

Lahti Design Institute
Senior Lecturer, Vehicle Design, Coordinator of Program, Lee Walton, p. 044 7081 736
lee.walton@lamk.fi

 

                      

Liitetiedostot

Lahden Messut Oy tunnetaan korkealaatuisista ammatti- ja erikoismessuistaan. Toiminnan oleellisena osana ovat myös näytteilleasettajille tarjottavat suunnittelu- ja rakennuspalvelut sekä messukalusteiden ja -tarvikkeiden vuokraus. Lahden Messut toimii yhteistyökumppanina ja teknisenä toteuttajana erilaisissa messuissa ja tapahtumissa. Uudistuneen Lahden Messukeskuksen tilojen vuokraus näyttelyille, messuille, seminaareihin, yritystilaisuuksiin, kokouksiin ja konsertteihin on tärkeä osa Lahden Messujen palvelutoimintaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs