Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Nuorisotutkimusverkosto kartoittaa lasten ja nuorten palvelukokemuksia

Nuorisotutkimusseura ry

Nuorisotutkimusverkosto kartoittaa lasten ja nuorten palvelukokemuksia

Tiedote.
Julkaistu: 08.09.2016 klo 11:11
Julkaisija: Nuorisotutkimusseura ry

  NTV

 

Nuorisotutkimusverkoston ja Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman (LAPE) tiedote 8.9.2016

Hallituksen kärkihanke Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) on käynnistänyt tiedonkeruun lasten ja nuorten palvelukokemuksia koskevista tutkimuksista ja selvityksistä. Katsauksen lasten ja nuorten palvelukokemusten tutkimuksesta toteuttaa Nuorisotutkimusverkosto.

Katsaus keskittyy 2000-luvulla julkaistuihin lasten ja nuorten palvelukokemuksia koskeviin tutkimuksiin ja selvityksiin niin sosiaali- ja terveysalan kuin varhaiskasvatuksen, koulun ja vapaa-ajan palveluiden alalta.  Tavoitteena on koota näiden selvitysten keskeiset tulokset ja suositukset yhteen, sekä samalla kartoittaa tiedon runsautta ja mahdollisia aukkoja. Tulokset ja suositukset hyödynnetään muutosohjelman kehittämistyössä. Samalla kartoitus palvelee laajasti niin tutkijoita kuin käytännön toimijoita.

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma haluaa tutkimuskartoituksella edistää lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuvaa toimintakulttuuria päätöksenteossa.

– Katsaus on tarpeellinen, sillä palveluiden laadun parantamiseen tarvitaan välttämättä lapsilta ja nuorilta eli asiakkailta itseltään saatavaa tietoa. Tutkimuksia ja selvityksiä lasten ja nuorten mielipiteistä ja palvelukokemuksista on jo Suomessakin enenevässä määrin.  On tärkeää koota tämä tieto hyödyntämään muutostyötä sekä maakunnissa että valtakunnallisesti, toteaa LAPE ohjausryhmän puheenjohtaja VTL, YTT Maria Kaisa Aula.

Katsaus lasten ja nuorten palvelukokemusten tutkimuksesta tehdään syksyn 2016 kuluessa ja se valmistuu alkuvuodesta 2017. Nuorisotutkimusverkostossa tutkimuksen toteuttavat VTT tutkijatohtori Marja Peltola ja VTK tutkimusavustaja Jenni Moisio. Hanketta johtaa VTT tutkijatohtori Elina Pekkarinen.

Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE) on hallituksen kärkihanke, joka hallitusohjelman mukaisesti pyrkii lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin ja omien voimavarojen vahvistamiseen. Muutosohjelmassa kehitetään lapsi-, nuoriso- ja perhelähtöisiä palveluita ja niiden ohjausta muuttuvaan toimintaympäristöön sopiviksi yhdessä kuntien ja tulevien maakuntien kanssa. 

Lisätietoja

VTT Marja Peltola, marja.peltola@nuorisotutkimus.fi, p. 020 755 2667

www.nuorisotutkimusseura.fi, http://stm.fi/hankkeet/lapsi-ja-perhepalvelut 


Nuorisotutkimusseura ry
on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan niin akateemista kuin soveltavaakin tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs