Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Nuoret istuttavat valtion metsiin miljoonia puuntaimia

Metsähallitus

Nuoret istuttavat valtion metsiin miljoonia puuntaimia

Tiedote.
Julkaistu: 17.05.2016 klo 09:21
Julkaisija: Metsähallitus

Vuotuinen metsänuudistaminen on käynnissä valtion metsissä. Miljoonat männyn- ja kuusentaimet odottavat nuoria istuttajia.

Metsähallituksen metsätalousyhtiö työllistää kesän istutus- ja kylvötöihin satoja nuoria, joista 290 sijoittuu Lappiin, 70 Pohjanmaa-Kainuu alueelle ja 20 Etelä-Suomeen. Valtaosa nuorista aloittaa kesätyöpestinsä koulujen loputtua kesäkuun alussa.

”Istutukset ovat käynnistyneet lukuun ottamatta Lappia, missä odotellaan vielä kevään etenemistä”, kertoo metsänhoitojohtaja Heikki Savolainen.

Nuoret yhdessä Metsähallituksen metsurien ja metsätalousyhtiölle urakoivien yritysten kanssa istuttavat tänä vuonna lähes 24 miljoonaa männyn- ja kuusentainta. Istutettavista taimista 60 prosenttia (14,3 miljoonaa) on mäntyä. Osa metsänuudistamisesta tehdään siemenkylvönä. Noin 20 prosenttia metsistä uudistuu luontaisesti.

Varsinaisten kesätyöntekijöiden lisäksi Metsähallitus palkkaa vuosittain kymmeniä metsäalan ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoita harjoittelijoiksi.


Lisätietoja:
Metsähallitus, metsänhoitojohtaja Heikki Savolainen, p. 0400 234 976.

Kuvamateriaalia:
http://bit.ly/1TcHtid
http://bit.ly/22duZaB

Ääniklippi:
http://deski.fi/preview/METSAHALLITUS_KESATYO15_3_15_MP3.mp3

Metsähallituksen metsänhoitoesimies Olli Lipponen ja harjoittelija Simo Noponen kertovat kesätyöstä ja harjoittelusta (mp3, kesto 3 min.).

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs