Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Muutoksia koulukuljetusetuuksiin

Lahden kaupunki

Muutoksia koulukuljetusetuuksiin

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2014 klo 16:09
Julkaisija: Lahden kaupunki

Syksyllä 2014 Lahden kaupungin englanninkielisillä luokilla ja painotetussa opetuksessa aloittaville oppilaille ei enää myönnetä koulukuljetusetuutta. Tätä aikaisemmin aloittaneilla oppilailla etuus säilyy perusopetuksen loppuun saakka. Mikäli oppilas on oikeutettu koulukuljetusetuun omaan lähikouluunsa, hän ei sitä menetä opiskellessaan samassa koulussa järjestettävässä painotetussa opetuksessa.

Ranskan, saksan, venäjän tai ruotsin A1-kieleksi valinneilla 3. – 6. luokkien oppilailla koulukuljetusrajaksi muutetaan nykyisen 4 km sijaan 5 km. Englannin A1-kieleksi valinneilla kuljetusraja on jo ollutkin 5 km.

Sivistyslautakunta päätti muutoksesta kokouksessaan 12.3. kaupungin taloudellisen tilanteen takia. Jo aiemmin hyväksyttyjen koulukuljetusperiaatteiden mukaisesti oppilaalla ei ole koulukuljetusoikeutta, mikäli hän käy huoltajan anomuksesta muussa kuin lähikoulussa (Sivistyslautakunta 6.3.2012). Tästä poikkeuksena tähän asti ovat olleet erityispainotteiset koulut ja kielivalinnat.
____

INFO
Lahden kaupungin kouluissa painotettua opetusta järjestetään seuraavasti:
Lotilan (musiikki 3-6 lk), Tiirismaan (musiikki 7-9 lk), Salpausselän (liikunta, luonnontiede ja matematiikka 7-9 lk ), Mukkulan (liikunta 3-9 lk), Länsiharjun (luonnontiede ja matematiikka 3-6 lk), Salinkallion (luova työskentely 7- 9 lk), Launeen (käsityö 3-9 lk) Kivimaan (taide 3-9 lk) ja Kärpäsen (kuvataide 7-9 lk) kouluissa.
____

Koulukuljetuksista säädetään perusopetuslaissa seuraavaa:
”Jos perusopetusta, esiopetusta tai lisäopetusta saavan oppilaan koulumatka on viittä kilometriä pitempi tai jos se oppilaan ikä tai muut olosuhteet huomioon ottaen muodostuu oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi, on oppilaalla oikeus maksuttomaan kuljetukseen taikka oppilaan kuljettamista tai saattamista varten myönnettävään riittävään avustukseen.”

Lisätiedustelut
Lahden kaupunki, Sivistystoimiala, Perusopetuspalvelut
talous- ja tilaajapäällikkö Maarit Kuivala-Ruiz, puh. 044 416 3655
opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, puh. 044 716 1328

www.lahti.fi > Opiskelu ja kirjasto > Perusopetus > Koulukuljetukset >>

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs