Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Muistutus: Kutsu Otatko riskin? -näyttelyn esittelytilaisuuteen pe 2.10.

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Muistutus: Kutsu Otatko riskin? -näyttelyn esittelytilaisuuteen pe 2.10.

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2015 klo 09:03
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

KUTSU TIEDOTUSVÄLINEILLE

Tervetuloa Otatko riskin? -näyttelyn esittelytilaisuuteen tiedekeskus Heurekaan

perjantaina 2.10.2015 klo 10.00.

Paikka: Tiedekeskus Heureka, ravintola Café Einsteinin kabinetti, Kuninkaalantie 7, 01300 Vantaa.

 

Tilaisuuden ohjelma:

klo 10.00 Tervetuloa, toiminnanjohtaja Tapio Koivu, Heureka

klo 10.10 Näyttelyn esittely, projektipäällikkö Heidi Rosenström, Heureka

klo 10.30 Näyttelyyn tutustuminen

 

Ilmoittautuminen sähköpostitse heli.ainoa@heureka.fi

-----------------------------------------------------------------------------------------------

TIEDOTE

Heurekan uutuusnäyttely pureutuu riskien maailmaan

Heurekassa lokakuun alussa avattava Otatko riskin? -näyttely haastaa kävijät pohtimaan ja testaamaan omaa riskinottoaan. Näyttelyssä tutustutaan havainnollisilla ja vuorovaikutteisilla näyttelykohteilla riskin käsitteeseen, ihmisen ja epävarmuuden suhteeseen, henkilökohtaiseen uskallukseen sekä riskien kohtaamiseen yhdessä.

Jokainen meistä kohtaa pieniä ja suurempia riskejä elämässään päivittäin, tietoisesti tai tiedostamattaan. Jokaisen riskitilanteen kohdalla tehdään päätös toiminnasta suuntaan tai toiseen. Minkälaiset asiat näihin päätöksiin vaikuttavat? Kuinka riskejä kohdataan yksin tai yhdessä? Miten riski ylipäätään määritellään? Näyttely tarjoaa kävijöille riskinottoon liittyviä tieteellisiä selityksiä ja todennäköisyyksien matematiikkaa sekä auttaa ymmärtämään riskinottoa ja riskeiltä suojautumista.  

Näyttelyssä kävijä voi esimerkiksi testata, kuinka turvallisesti eri-ikäiset mies- ja naiskuljettajat selviytyvät samoista ajotehtävistä. Jännittävää on myös kokeilla, kuinka tuiki tavalliset askareet kuten ovikoodin näppäily tai avaimen osuminen lukkoon onnistuvat puolentoista promillen humalatilaa simuloivat lasit silmillä. Sähköruletissa voi testata omaa rohkeuttaan ottaa riskejä.

Näyttely on toteutettu yhteistuotantona Pariisin Universcience- ja Lissabonin Pavillion of Knowledge -tiedekeskusten kanssa. Näyttelyyn liittyvän oppimateriaalin tuotantoa ja tapahtumatoimintaa on tukenut Henry Fordin säätiö.

Uuden Otatko riskin? -näyttelyn lisäksi samalla lipulla voi tutustua myös muihin Heurekan esillä oleviin näyttelyihin: Lasten Heurekaan, Heureka-klassikoihin, päänäyttelyn Suolistossa suhisee-, Kolikon tie-, Älykäs kaupunki- ja Suojaan! -näyttelyihin sekä planetaarioelokuviin.

Otatko riskin? -näyttely on esillä Heurekassa 3.10.2015–4.9.2016.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Heidi Rosenström, puh. 040 9015 213, heidi.rosenstrom@heureka.fi
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Kuvia näyttelystä Heurekan kuvapankista: http://www.heureka.fi/fi/kuvapankki

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs