Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » MLL:n Vanhempainpuhelin muuttuu maksuttomaksi

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL:n Vanhempainpuhelin muuttuu maksuttomaksi

Tiedote.
Julkaistu: 02.05.2014 klo 07:00
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Toukokuun alusta vanhemmat voivat soittaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vanhempainpuhelimeen maksutta. Soittajat voivat keskustella luottamuksellisesti vapaaehtoisen päivystäjän kanssa mistä tahansa vanhemmuuteen liittyvästä asiasta. Vanhempainpuhelimen uusi numero on 0800 92277. Puhelimeen vastataan maanantaisin kello 10–13 ja 17-20, tiistaisin kello 10-13 ja 17-20, keskiviikkoisin kello 10-13 sekä torstaisin kello 14-20.

Vanhempainpuhelimelle on tarvetta, sillä kaikilla vanhemmilla ei ole läheisiä, joiden kanssa voisi jakaa kokemuksiaan. Myös kynnys kertoa vaikeista asioista kenellekään voi olla yllättävän korkea ja ammattiavun hakeminen tuntua raskaalta tai jopa pelottavalta.

– Vanhempainpuhelimessa ja Vanhempainnetin kirjepalvelussa vanhempi voi puhua huolistaan luottamuksellisesti, omin sanoin. Häneltä ei kysytä nimeä, ikää, ammattia tai asuinpaikkaa. Siksi hän voi kertoa myös asioista, joita ei voisi paljastaa kenellekään muulle, Auttavien puhelinten päällikkö Tatjana Pajamäki kertoo.

Vapaaehtoinen päivystäjä, itsekin vanhempi, tarjoaa vertaistukea. Usein pelkkä huolten jakaminen ja kiireetön kuulluksi tuleminen auttavat soittajaa hahmottamaan tilannetta ja antavat vahvistusta ajatuksille. Tarvittaessa päivystäjä pohtii vanhemman kanssa sopivaa ammattitahoa, johon ottaa yhteyttä.

Äidit tarvitsevat tukea

Valtaosa MLL:n Vanhempainpuhelimeen soittavista on äitejä. Puhelimessa keskustellaan mm. univaikeuksista, uhmasta ja muista lapsen kehitykseen liittyvistä asioista, lasten kaverisuhteista, kiusaamisesta ja omasta jaksamisesta. Monet soittajat kuvaavat arkeaan yksinäiseksi . Rajojen asettamisen vaikeus ja vanhemman kielteiset tunteet, kiukku, syyllisyys ja riittämättömyys puhututtavat myös.

– Toivomme, että maksuttomuus helpottaa yhteydenottamista ja yhä useampi tukea tarvitseva vanhempi saa meidän kauttamme apua huoliinsa, Pajamäki kertoo.

Vanhempainpuhelimen maksuttomuus mahdollistuu Raha-automaattiyhdistyksen tuella.

Lisätietoja:

- auttavien puhelin- ja nettipalvelujen päällikkö Tatjana Pajamäki, tatjana.pajamaki@mll.fi, p. 075 3245 616, 050 562 4299
- auttavien puhelinten suunnittelija Satu Tallgren, satu.tallgren@mll.fi, p. 075 3245 605
- viestintäjohtaja Liisa Partio, liisa.partio@mll.fi, p. 040 580 8984

MLL:n Vanhempainpuhelin päivystää uudessa numerossa 0800 92277 5.5. alkaen maanantaisin klo 10–13 ja 17-20, tiistaisin klo 10-13 ja 17-20, keskiviikkoisin klo 10-13 ja to klo 14-20. Vanhemmat voivat myös kirjoittaa nimettömän nettikirjeen osoitteessa www.mll.fi/vanhempainnetti. Soittoihin ja kirjeisiin vastaavat koulutetut vapaaehtoiset ammattilaisen ohjauksessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs