Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » MLL:n hanke tuotti oppikirjan mentalisaatiosta perheiden kohtaamisessa

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL:n hanke tuotti oppikirjan mentalisaatiosta perheiden kohtaamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2014 klo 12:00
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Vahvuutta vanhemmuuteen -hanke kehitti kunnille uuden mallin vauvaperheiden tukemiseen. Hanke tuotti myös sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan perus- ja täydennyskoulutukseen sopivan oppikirjan.

Millainen merkitys on sillä, että vanhemmat kykenevät tunnistamaan lapsen käyttäytymiseen vaikuttavia kokemuksia ja tunteita erilaisissa arkipäivän tilanteissa? Kuinka tärkeä vanhemman mentalisaatiokyky on lapsen hyvän kasvun ja kehityksen turvaamisessa?

Mentalisaatiolla tarkoitetaan ihmiselle ominaista piirrettä pohtia niin oman kuin toisten ihmisten käyttäytymisen taustalla olevia ajatuksia, tunnetiloja tai aikomuksia.  Anne Viinikan toimittama teos avaa mentalisaation teoreettista taustaa ja kuvaa reflektiivisen työotteen omaksumista ja soveltamista lapsiperhetyössä. Kirjassa tarkastellaan myös sitä, miten ihmisen tunteet, mieli ja aivot ovat yhteydessä keskenään ja miten eri aivoalueet vaikuttavat lapsen terveen mielen kehittymiseen.

Kirja perustuu kansainväliseen tutkimustietoon sekä perheryhmäohjelman kehittämistyön aikana kerättyyn kokemustietoon. Kokemuksia on kerätty ryhmiin osallistuneilta vanhemmilta, ryhmiä ohjanneilta työntekijöiltä ja kouluttajilta.

Teos on tarkoitettu oppikirjaksi sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan perus- ja täydennyskoulutukseen. Kirjan toivotaan olevan avuksi myös järjestöjen työntekijöille sekä kuntien työntekijöille perheiden peruspalveluissa, kuten neuvolassa, perhetyössä ja varhaiskasvatuksessa.

Kyseessä on ensimmäinen suomenkielinen teos aiheesta ja sen kirjoittajat ovat alansa asiantuntijoita Suomessa. Kirjan kirjoittamista on rahoittanut Raha-automaattiyhdistys.

Anne Viinikka (toim.): Mentalisaatio perheiden kohtaamisessa. Mannerheimin Lastensuojeluliitto.
ISBN 978-952-5082-86-9. Luokka 14.8. 190 sivua. Hinta 30 €/kpl. Tilaukset:
tilauspalvelu@mll.fi tai verkosta osoitteesta kauppa.mll.fi. Arvostelukappaleet osoitteesta minna.helenius@mll.fi.

 

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. 
MLL:n visio 2024: Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta, jossa lapsen etu asetetaan etusijalle ja jossa lapset ja nuoret voivat hyvin.

Tutustu MLL:n toimintaan www.mll.fi 
MLL Twitterissä @MLL_fi 
MLL Facebookissa www.facebook.com/mannerheiminlastensuojeluliitto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs