Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » MLL:n Esa Iivonen palkittiin Lapsen oikeuksien vaikuttajana

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL:n Esa Iivonen palkittiin Lapsen oikeuksien vaikuttajana

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2015 klo 12:33
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Suomen Unicef on myöntänyt Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksen kahdelle suomalaisen lapsiperheköyhyyden asiantuntijalle: johtava asiantuntija Esa Iivoselle Mannerheimin Lastensuojeluliitosta ja tutkimuspäällikkö Minna Salmelle Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

”Salmi ja Iivonen ovat puolustaneet ansiokkaasti lapsen oikeuksia. He ovat seuranneet, tutkineet ja nostaneet näkyviin poliittisen päätöksenteon vaikutuksia lapsiperheiden toimeentuloon ja lapsen arkeen. He ovat toimineet lapsiköyhyyden äänitorvina niin asiantuntijoille kuin suurelle yleisöllekin”, toteaa tunnustuksen saajat valinnut asiantuntijakomitea.

Tunnustuksen saajat muistuttavat, että lapsiperheköyhyydestä on tärkeää puhua nyky-Suomessa.

- Lapsiperheköyhyys on kasvussa. Perhe-etuuksien rapautumisen ja työttömyyden ohella silppu- ja pätkätyöt aiheuttavat entistä useammin köyhyyttä lapsiperheissä. Erityisesti yksinhuoltajaperheiden tilanne on vaikea, Esa Iivonen toteaa.

Unicefin asiantuntijakomitean mukaan Esa Iivonen on seurannut pitkään poliittista päätöksentekoa ja arvioinut taloudellisten päätösten vaikutuksia lasten ja lapsiperheiden arkeen. Hän on tuonut rohkeasti ja selkokielisesti näkyväksi hyvinvointivaltiomme lapsiköyhyyttä ja sen vaikutuksia lapsen asemaan.

- Päätösten lapsivaikutukset tulee arvioida ennakolta ja arvioinnissa tulee tarkastella niiden vaikutuksia erilaisissa tilanteissa oleviin lapsiin. Esimerkiksi päätösten yhteisvaikutukset perheiden toimeentuloon tulee arvioida, Iivonen huomauttaa.

Esa Iivonen työskentelee MLL:ssa johtavana asiantuntijana vastuualueenaan lapsi- ja perhepoliittinen vaikuttaminen sekä lasten oikeuksien edistäminen. Hän korostaa, että lapsen oikeudet eivät toteudu itsestään vaan niitä pitää toteuttaa joka päivä.

Lapsiperheiden köyhyys on tänä vuonna suomalaisten lapsijärjestöjen yhteinen teema lapsen oikeuksien päivänä. Noin joka kymmenes lapsi elää Suomessa köyhässä perheessä. Useat tutkimukset todistavat, että lapsuudessa koettu köyhyys heikentää lasten hyvinvointia monin tavoin.

Suomen Unicef myöntää Lapsen oikeuksien vaikuttaja -tunnustuksenvuosittain 20.11. vietettävän Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä


Lisätietoja:

Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Esa Iivonen, johtava asiantuntija, 050 4111 562,esa.iivonen@mll.fi
Suomen UNICEF ry, ohjelmajohtaja Inka Hetemäki, 040 5454 837,inka.hetemaki@unicef.fi
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Minna Salmi, tutkimuspäällikkö, sosiaalipolitiikan tutkimusyksikkö, 029 524 7117, minna.salmi@thl.fi

  
Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. 

MLL:n visio 2024: Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta, jossa lapsen etu asetetaan etusijalle ja jossa lapset ja nuoret voivat hyvin.

Tutustu MLL:n toimintaan www.mll.fi 
MLL Twitterissä @MLL_fi 
MLL Facebookissa www.facebook.com/mannerheiminlastensuojeluliitto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs