Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » MLL tukee koululaisten vanhempia siirtymävaiheissa

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL tukee koululaisten vanhempia siirtymävaiheissa

Tiedote.
Julkaistu: 07.08.2014 klo 12:41
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Hyvä alku koulutielle ja Hyvä alku yläkouluun -kampanjat tavoittavat yli 100 000 koululaisen vanhemmat.

Koulunalku on iso muutos lapsen ja koko perheen elämässä. Toinen tärkeä vaihe on siirtyminen alakoulusta yläkouluun, joka ajoittuu alkavaan murrosikään. Mannerheimin Lastensuojeluliitto lähettää koulujen alkaessa sekä ekaluokkalaisten että yläkoulun aloittavien lasten koteihin kirjeen, jolla vanhempia muistutetaan lapsen hyvinvoinnille tärkeistä asioista.

Hyvä alku yläkouluun -kampanjasta tuli jokavuotinen

Hyvä alku yläkouluun -kampanja seitsemäsluokkalaisten vanhemmille toteutettiin ensimmäisen kerran viime syksynä. Se sai niin kiittävän vastaanoton, että kampanjasta on päätetty tehdä jokavuotinen. Palautteen mukaan MLL:n kirje ”Antoi ajattelemisen aihetta” ”Auttoi tiedostamaan näitä murrosiän tuomia haasteita” ”Oli tärkeä muistutus kannustamisesta.” ”Herätys kaiken kiireen keskellä.” Suorapostituksena yli 47 000 kotiin lähettävässä kirjeessä käsitellään yläkoululaisen kehitystä, kaverisuhteita ja rajojen asettamista ja annetaan vinkkejä media-, päihde- ja seksuaalikasvatukseen.


Hyvä alku koulutielle -kampanja jakaa harrastuspusseja jo 16. kerran

Hyvä alku koulutielle -kampanja toteutetaan jo 16. kerran. 62 000 harrastuspussia jaetaan ekaluokkalaisille koulujen kautta. Pussi on lahja pienelle koululaiselle ja sen sisällä on vanhemmille kirje, jonka pääviesti on Koulu alkaa – lapsuus jatkuu. Ekaluokkalaisten vanhempia muistutetaan perheen yhteisen ajan, leikin ja riittävän unen merkityksestä ja kannustetaan yhteistyöhön koulun kanssa.


Molemmat kampanjat toteutetaan myös ruotsiksi. Kampanjat mahdollistaa yhteistyökumppaneilta ja säätiöiltä saatu tuki.

Hyvä alku koulutielle -kampanjaa tukevat S-ryhmä, Sonera, Toyota Auto Finland, Liikenneturva, Jenny ja Antti Wihurin säätiö, Henry Fordin säätiö ja Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö.
Hyvä alku yläkouluun -kampanjan tukijoita ovat Liikenneturva, Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiö, Märtha Gahmbergs Stiftelse ja Louise och Göran Ehrnrooth Stiftelse.

Lisätietoja:

  • markkinointipäällikkö Anna-Leena Mitro p. 050 312 3023
  • viestintäjohtaja Liisa Partio p. 040 580 8984 
  • tiedottaja Camilla Heikkilä p. 040 580 2393

 

 

Liitetiedostot

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin, vaikuttava, valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi. Edistämme lasten perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä - jokaisen lapsen oikeutta hyvään ja onnelliseen lapsuuteen. Keskusjärjestön lisäksi MLL:oon kuuluu 10 piirijärjestöä ja 558 paikallisyhdistystä, joissa on yli 91 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs