Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Mitä vahinkoja matkoilla sattuu? – vakuutusyhtiö listasi TOP 7 -vahinkoa

LähiTapiola

Mitä vahinkoja matkoilla sattuu? – vakuutusyhtiö listasi TOP 7 -vahinkoa

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2014 klo 09:15
Julkaisija: LähiTapiola

LEHDISTÖTIEDOTE 6.6.2014

 

Kauan odotettu lomamatka tai tärkeä työmatka voi mennä pipariksi, jos matkalla iskee tauti tai sattuu muu vahinko. Joskus matkavahingot ovat luonteeltaan sellaisia, että niitä ei yksinkertaisesti voi ennaltaehkäistä, mutta turhia riskejä ei luonnollisestikaan kannata ottaa.

 

LähiTapiolan korvausasiantuntija Suvi Sirviö kertoi matkavahinkojen TOP 7 –listan. Yleisimmät matkojen riesat eivät ole kovinkaan dramaattisia, vaan tavallisia tauteja. Vahingon sattuessa matkasta voi kuitenkin tulla todella kallis – matkalle kannattaa siis ottaa vakuutus.


1. Vatsatauti

Miten välttää vatsatauti? ”Vanhat hyvät neuvot pätevät eli pese kädet, käytä käsidesiä ja syö maitohappobakteereita. Perinteisesti ulkomailla on neuvottu välttämään majoneesia, jäätelöä, jääpaloja ja helposti pilaantuvia ruoka-aineita. Kannattaa kuitenkin pohtia mistä esim. jäätelön ostaa; pienessä kadunvarsikojussa kylmäketju on voinut katketa elintarvikkeen osalta ja tuote on voinut pilaantua. Ruokakaupoissa myytäviin tuotteisiin voi luottaa todennäköisesti varmemmin. Myös vesijohtoveden juomisen suositeltavuus kannattaa tarkistaa.”

2. Flunssa

”Flunssatartuntoja on vaikea välttää, koska viruksia on jatkuvasti liikkeellä. Hyvästä käsihygieniasta kannattaa pitää huolta. Valitettavasti lentokone on ympäristö missä flunssat leviävät helposti, koska lentokoneessa matkustaa pienessä tilassa paljon ihmisiä ja lisäksi lentokoneen kuiva ilma edesauttaa flunssaan sairastumista, koska mm. nenän ja kurkun limakalvot kuivuvat. Lennolla kannattaa juoda paljon vettä."

3. Korvatulehdus

Miten välttää korvatulehdus? ”Korvatulehdukset ovat yleisiä etenkin lapsilla, koska etelän lomilla pulikoidaan päivittäin meressä ja uima-altailla. Kosteus ja lämpö edistävät tulehduksen syntyä. Uimareiden ja pienten vesipetojen kannattaa harkita korvatulppien käyttöä; ne estävät veden pääsyn korvakäytävään.”

4. Keuhkoputkentulehdus

Miten välttää keuhkoputkentulehdus? ”Tämänkään sairauden välttämiseen ei ole helppoja niksejä, koska se on niin yleinen sairaus. Hyvää käsihygieniaa ei kannata unohtaa tässäkään tapauksessa.”


5. Silmätulehdus

”Huolellisella käsien pesulla, silmien hieromisen ja muun ylimääräisen silmien koskettelun välttämisellä voi vähentää silmätulehduksen tarttumista.”

6. Virtsatieinfektio

”Vanha neuvo on karpalo- tai puolukkamehun juominen ja ylipäätään runsas nesteiden juominen. Vastoin yleistä uskomusta, kylmettyminen ja uiminen eivät tiettävästi lisää virtsatietulehdusten riskiä.”

7. Hyönteisten pistot

Miten välttää hyönteisten pistot? ”Seuraavia vinkkejä noudattamalla voi vähentää hyönteisten pistoja: Vältä pukeutumista kirkkaanvärisiin vaatteisiin. Vältä vahvojen hajuvesien käyttöä, sillä nämä houkuttelevat hyönteisiä. Käytä paljaalle iholle hyönteisiä karkottavia sumutteita. Käytä hyönteisiä karkottavia tuotteita tai kynttilöitä lähelläsi.”

 

Matkustajavakuutus korvaa sairastumisen ja tapaturman hoitokuluja

Matkustajavakuutus on matkan aikana kattava turva. Se korvaa sairaus- ja hoitokuluja sekä tietyissä tilanteissa jopa ambulanssilennon kotimaahan. Ilman matkustajavakuutusta esimerkiksi kaukomailla sairastuminen saattaa tulla erittäin kalliiksi.

 

Lisätiedot:

LähiTapiola

korvausasiantuntija

Suvi Sirviö, 09-4533041

 

LähiTapiolan mediapuhelin 040 183 5806

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs