Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Mika Myllyahon menestyskomedia ensi-iltaan 11.3.

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Mika Myllyahon menestyskomedia ensi-iltaan 11.3.

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2016 klo 11:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunginteatteri

Vähemmästäkin mies menee paniikkiin!

Lappeenrannan uuden kaupunginteatterin kolmas ensi-ilta nähdään perjantaina 11.3. pienellä näyttämöllä. Seppo Honkosen ohjaama komedia Paniikki – miehiä hermoromahduksen partaalla käsittelee hauskasti ja ihmisläheisesti miehenä olemisen vaikeutta. 

Näytelmässä Leo (Tommi Kekarainen) on aivan tavallinen suomalainen mies, joka työmatkalle lähtiessään saa puolisoltaan tehtäväksi vähän miettiä asioita. Leolle tilanne on outo ja vakava, joten työpaikan sijasta hän suuntaakin baariin. 

Aamulla hän löytää itsensä lapsuudenystävä Maxin (Turo Marttila) sohvalta potemassa elämänsä kohmeloa. Paikalle pelmahtaa vielä Maxin veli Joni (Seppo Merviä) ja niin viikon kestävä miehen täyshuolto voi alkaa. 

Keinoja kaihtamatta miehet etsivät Leosta sopivia säätöjä, joilla hän löytäisi suunnan eteenpäin. Miesten erilaiset maailmankuvat törmäilevät rajusti, kun aletaan puhua tunteiden merkityksestä ja niiden ilmaisemisesta. 

Vieraileva ohjaaja Seppo Honkonen löysi Lappeenrannan kaupunginteatterista kolme sopivan ikäistä miesnäyttelijää näytelmään, jonka kanssa hän on halunnut päästä työskentelemään sen syntyajoista lähtien. 

– Minun on helppo samaistua näytelmän keski-ikää lähestyvään mieheen, Leoon, jonka vaimo pistää tämän vähän "miettimään asioita". Mutta mitä? Miksei mies voi saada selkeämpää tehtävänantoa? On ainakin särkyneitä unelmia, perhe- ja työpaineet sekä reistaileva selkä. Olenko onnellinen? Mitä on rakkaus? Honkonen pohdiskelee. 

 

Joni: No mitä sulle on tapahtunut?

Max: Mari anto sille pienen tehtävän.

Leo: Mun pitää miettiä itseni kanssa asioita.

Max: Mulle sä sanoit pistää asiat järjestykseen. Mitä se tarkalleen ottaen sano?

Leo: No se sanoi, että mun pitää kuunnella ajatuksiani, tai siis pysähtyä miettimään.

Max: Tossa on nyt jo kolme eri tehtävää!
 

Mika Myllyahon menestyskomediaa Paniikki on esitetty monissa teattereissa Suomessa ja ulkomailla. Myllyaho käsittelee teksteissään komedian keinoin nykypäivän paineita, sukupuolirooleja ja työelämää. Vuonna 2005 kantaesitetty Paniikki on ensimmäinen osa Myllyahon trilogiassa, joka jatkui Ryhmäteatterissa näytelmillä Kaaos (2008) ja Harmonia (2009). Myllyaho on toiminut Suomen Kansallisteatterin pääjohtajana vuodesta 2010.  

Seppo Honkonen on ohjannut useita yleisön ja kriitikoiden tykkäämiä esityksiä ja työskennellyt ohjaajana muun muassa Porin, Rauman, Rovaniemen ja Vaasan kaupunginteattereissa. Viime vuosien töistä hän mainitsee Päällystakin, Mielensäpahoittajan ja Hiljaiset sillat. Monipuolinen ja ennakkoluuloton ohjaaja uskoo Paniikki-näytelmän toimivan erinomaisena katsomiskokemuksena miesten lisäksi myös naisille, ikään katsomatta.
 

Lipunmyynti ja väliaikatarjoilut

Liput Lappeenrannan kaupunginteatteriin voi varata ja ostaa kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkistä. Lippuja on saatavilla myös Lippupisteen toimipaikoista kautta maan ja verkkokaupasta lippu.fi Lippupisteen hinnaston ja toimitusehtojen mukaisesti. Lippupisteen myyntipisteet Lappeenrannassa ovat Anttila ja K-Citymarket. Teatterin ovilipunmyynti aukeaa tuntia ennen esitystä.
 

Asiakaspalvelukeskus Winkki
Villimiehenkatu 1 (kaupungintalolla)
ma−ke, pe klo 8−16, to 8–17
puh. 05 616 2220, teatteri@lappeenranta.fi


Lappeenrannan kaupunginteatterin eteispalveluista ja väliaikatarjoiluista vastaa Fazer Food Services Oy, jonka myyntipalvelusta tarjoilut voi varata etukäteen myyntipalvelu.lpr-imatra@fazer.fi, puh. 040 716 8097

PANIIKKI – MIEHIÄ HERMOROMAHDUKSEN PARTAALLA 

Ensi-ilta 11.3.2016 pienellä näyttämöllä 

Käsikirjoitus Mika Myllyaho 

TYÖRYHMÄ

Ohjaus Seppo Honkonen (vierailija)

Lavastus Mika Haaranen (vierailija)

Puvut Työryhmä

Tarpeisto  Sirpa Tervo, Sari Liimatta, Suvi Joronen

Valot Topi Jukka

Videosuunnittelu Kimmo Pasanen ja Mika Haaranen

Videoajot Marvin Martin

Äänien toteutus Marvin Martin

Lavastuksen toteutus Seppo Ihalainen, Jukka Malaska ja Vesa Hulkkonen

Lavastamoapulainen Sanna Nurkka

Tarpeistonhoito, kuiskaus Suvi Joronen

Kampaukset ja maskeeraus  Sari Rautio

Pukuhuolto Eva Eronen

Järjestäjä  Jani Kassinen

 

HENKILÖT

Max, graafinen suunnittelija  Turo Marttila

Leo, insinööri  Tommi Kekarainen

Joni, toimittaja  Seppo Merviä (vierailija)

  

Liitteenä oleva kuva: Ylhäällä vasemmalta Turo Marttila ja Seppo Merviä. Keskellä Tommi Kekarainen.

Lehdistökuvat: Ladattavissa ilman tunnuksia osoitteesta

http://kuvapankki.ekarjala.fi/main.php?g2_itemId=24321

  

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Ohjaaja Seppo Honkonen, puh. 041 461 8178
seppo.honkonen@gmail.com
 

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi

 

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs