Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Mieskaverit mukana Miljoona linnunpönttöä -kampanjassa

Pienperheyhdistys ry

Mieskaverit mukana Miljoona linnunpönttöä -kampanjassa

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 16:44
Julkaisija: Pienperheyhdistys ry

Oululaiset Mieskaverit haastavat Oulun seudun miehet mukaan linnunpönttötalkoisiin ja vapaaehtoistoimintaan. Samalla lähetetään linnunpönttöviestikapula muiden paikkakuntien mieskavereille - Mieskavereiden 'miljoona linnunpönttöä' -talkoita toivottavasti nähdään muillakin paikkakunnilla.

Yleisölle avoin, maksuton linnunpönttötalkootapahtuma järjestetään Oulun torialueella tiistaina 17.5. klo 17-18.30.

Tapahtumalla halutaan muistuttaa siitä, miten pienillä teoilla voi olla suuri merkitys. Ajan antaminen toisille ihmisille - ja siinä samassa vaikkapa linnuille - on tärkeää. Vapaaehtoistoiminta lasten parissa on yksi keino viettää aikaa eri ikäisten kesken, oppia toisilta ja ottaa vastuuta ympäristöstä.

"Luontoharrastukset ja nikkarointi on monien mieskavereiden ja lasten suosikkipuuhaa. Yhteinen tekeminen lähentää ihmisiä. Linnunpöntöt ovat konkreettinen osallistua ja auttaa, siksi YLE:n miljoona linnunpönttöä -haasteeseen osallistuminen on meille luontevaa", sanoo Raija Lohilahti, Oulun ensi- ja turvakoti ry:n mieskaveritoiminnan ohjaaja.

"Olemme lasten kanssa jo tehneet muutaman linnunpöntön ja ripustaneet ne puihin, tämä on meille tärkeää yhteistä tekemistä", toteaa oululainen mieskaveri Kari.

 

Mukana oululaisten mieskavereiden ja heidän taustajärjestönsä Oulun ensi- ja turvakoti ry:n lisäksi Pelastakaa lapset ry:n tukihenkilötoiminta, Oulun seudun yhden vanhemman perheet ry ja Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys.

 

Lisätiedot: Raija Lohilahti, Oulun ensi- ja turvakoti ry p. 040 675 0300

 

 

Mieskaveritoiminnassa keskeistä on miehen ja lapsen kaveruus. Toiminnan avulla lukuisat äidin kanssa elävät lapset ovat saaneet toisen tärkeän aikuisen ja näkökulmaa miesten elämään. Vapaaehtoisina toimivat miehet saavat vuorostaan näkökulmaa lapsen maailmaan ja kaverin, jonka kanssa jakaa harrastuksia ja ihmetellä maailman menoa. Mieskaveritoiminta on alkanut pääkaupunkiseudulla 1992 Pienperheyhdistyksen jäsenistön aloitteesta ja levinnyt kuudelle muulle paikkakunnalle.

www.mieskaverit.fi 

www.oetk.fi

www.pienperhe.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs