Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Medialähetyspäivät Raumalla: Kristillinen media viestii rauhaa ja toivoa myös toisin uskoville

Medialähetys Sanansaattajat

Medialähetyspäivät Raumalla: Kristillinen media viestii rauhaa ja toivoa myös toisin uskoville

Tiedote.
Julkaistu: 14.06.2015 klo 16:15
Julkaisija: Medialähetys Sanansaattajat

Tänään päättyneillä Medialähetyspäivillä Raumalla kuultiin, mitä hyvää medialähetystyö on maailmalla saanut aikaan. "Haluamme kertoa Iranin lapsille, että elämä ei ole kostoa ja vihaa vaan rakastamista varten", sanoi iranilaislasten rakastama tv-kasvo Parastoo Poortaheri. Radiojohtaja Sopheary Hem kertoi puolestaan, kuinka radio auttaa kovia kokenutta Kambodžan väestöä. Piispa Kaarlo Kalliala korosti median vastuuta siitä, millaista materiaalia se julkaisee.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) ja Rauman seurakunnan yhteistä kesäjuhlaa vietettiin Raumalla 13.–14.6. teemalla Toivon paatis.

Poortaheri: Tv-ohjelmia Iranin lapsille 24/7

– Melkein jokaisella iranilaisperheellä on satelliittilautanen, vaikka se on oikeastaan kiellettyä. Jos viranomaiset vievät lautasen, ihmiset hankkivat uuden, sillä he haluavat katsoa satelliittiohjelmia ja ulkomaisia ohjelmia, kertoi satelliittitelevisiokanava SAT-7 Parsin lastenohjelmien koordinaattori, iranilaissyntyinen Parastoo Poortaheri.

Myös lapset ja nuoret, joita on Iranin väestöstä valtaosa, viettävät päivittäin tunteja television tai tietokoneen äärellä. Sieltä, samoin kuin monista iranilaiskoulusta, he eivät opi pelkästään hyvää:

– Mediassa lapsia yllytetään vihaamaan, kostamaan ja jopa tappamaan. Me haluamme välittää heille rakkautta ja rauhaa, Parastoo Poortaheri sanoi Raumalla.

SAT-7 Parsin farsinkielisiä lastenohjelmia katsotaan Iranin lisäksi paljon myös Afganistanissa ja Tadžikistanissa. Ohjelmat ovat turvallisia ja tarjoavat terveitä elämänarvoja tulevaisuuden päättäjille.

Ohjelmia seuraavat niin kristityt kuin ei-kristitytkin, ja niistä tulee paljon palautetta. Tunnin mittaisen suoran lähetyksen aikana tulee noin 200 yhteydenottoa. Lapset lähettävät myös valokuviaan.

– Tämä osoittaa, että lapset rakastavat ohjelmia! Moni soittaa meille joka viikko. On mielenkiintoista, että suuri osa lapsikatsojista ei ole kristittyjä, silti he tykkäävät ohjelmista. Myös vanhemmat kiittävät ohjelmista, Parastoo Poortaheri kertoo.

Tavoitteena on, että SAT-7:n farsinkieliset lastenohjelmat saisivat maaliskuussa 2016 oman, ympärivuorokautisen nettitelevisiokanavansa. Silloin lapset voisivat katsoa ohjelmia ajasta ja paikasta riippumatta.

Hem: Radio eheyttää 70-luvusta yhä kärsiviä kambodžalaisia

Radiolähetysjärjestö FEBC-Kambodžan ja kristillisen perheradio Krusa-FM:n johtaja Sopheary Hem puhui Medialähetyspäivillä kansastaan, joka yhä kärsii 1970-luvun hirmuhallinnon seurauksista.

Pol Potin aika tuhosi maan ja jätti jälkeensä valtavan joukon leskiä, orpoja ja syvästi traumatisoituneita ihmisiä. 8 miljoonasta kambodžalaisesta 2 miljoonaa sai surmansa. Moni kantaa yhä sisällään vihaa.

– Kambodža tarvitsee kipeästi evankeliumia. Monilla on sydämessään suuri kipu ja haavoja. Meidän kristittyjen tehtävä on tuoda kansalle toivoa Kristuksessa. Ihmisillä ei tarvitse olla kaikkea, mutta heillä voi silti olla toivoa, muistutti Sopheary Hem.

Eheytystä, apua ja toivoa tarjoavien radio-ohjelmien lisäksi perheradio Krusa-FM:n työntekijät käyvät tapaamassa kuuntelijoita. Kuuluvuusalueen ulkopuolella asuville jaetaan myös muistitikuille tallennettuja raamattuopetuksia ja laitetta, jolla opetuksia voi kuunnella.

– Haluamme tuoda maanmiehillemme eheytymistä traumoista ja evankeliumin parantavaa voimaa. Haluamme ihmisten ymmärtävän, että olosuhteista huolimatta Jeesus on heitä varten. Opastamme myös arkisissa asioissa, kuten miten selvitä vihasta tai miten antaa anteeksi, Sopheary Hem kertoi perheradion toiminnasta.

Piispa Kalliala: Median vastuu on suuri

Median hyvistä ja huonoista vaikutuksista puhui myös piispa Kaarlo Kalliala saarnassaan Pyhän Ristin kirkossa sunnuntaina. Hän aloitti kertomalla Abdullahista, islaminuskoon kääntyneestä ateistiperheen pojasta, joka radikalisoitui netissä.

– Yksi jos toinenkin on radikalisoitunut netissä. Netissä ja muussa sähköisessä mediassa voi myös ilahtua, rauhoittua ja kokea olemassaolon oikeutta. On syytä pitää huolta siitä, että näin on: että kutsun Jumalan valtakunnan omalaatuisen ja ihmeellisen vaihtoehdon vastaanottamiseen voi tavoittaa näinkin.

Piispa Kaarlo Kalliala muistutti, että niin kuin media välittää muutakin tietoa maailmasta, myös kutsu Jumalan valtakuntaan ja Kristuksen seuraan on suuressa määrin mediavälitteinen. Siinä on samat riskinsä kuin Abdullahin islam-tulkinnassa:

Yksittäinen ja ehkäpä yksinäinenkin ihminen kuulee, mitä kuulee ja näkee, mitä näkee, kapeasti omista tarpeistaan käsin. Siksi vastuu siitä, mitä maailmalle päästää, on suuri. Vaaditaan arvostelukykyä, ymmärrystä, kulttuurintuntemusta, tietoa ja kypsyyttä – ja kaikkea näitä ylen määrin.

Auvinen: Kahden miljardin tavoite toteutunee

Sansan medialähetysjohtaja Juha Auvinen iloitsi linjapuheessaan Medialähetyspäivillä siitä, että järjestön näky kahden miljardin ihmisen tavoittamisesta median välityksellä näyttäisi toteutuvan. Sansan ja kansainvälisten kumppanien yhteistyön tuloksena evankeliumi tullee yli kahden miljardin ihmisen ulottuville, ennen kuin kuluva strategiakausi päättyy joulukuussa.

– Rukoustemme, lahjojemme ja työmme tuloksena lähes kolmasosa maailman asukkaista voi kuulla kaikkein tärkeimmän uutisen: Jumala rakastaa sinua, Juha Auvinen sanoi.

Pelkästään Intiassa Sansan tukemat radio- ja tv-ohjelmat ovat yli 500 miljoonan ihmisen ulottuvilla. Sansa tukee Intiassa radio-ohjelmia 17 kielellä sekä hindinkielistä televisiotyötä.

– Evankeliumi saavuttaa syrjäisiä seutuja ja syrjittyjä ihmisiä, antaa ihmiskaupan uhrille toivon paremmasta, koulupudokkaalle tarkoituksen elämään, uskonsa tähden vainotulle rohkeutta hakeutua muiden kristittyjen yhteyteen.

Kiinassa Juha Auvinen tapasi ihmisiä, jotka ovat kuunnelleet Sansan kustantamia radio-ohjelmia jo 40 vuoden ajan:

– He ehdottivat ohjelmien laittamista mobiililaitteisiin ja tarjoutuivat maksamaan sovellusten tekemisen, kun me kumppanimme kanssa huolehdimme sisällöstä.

Ensi vuonna Lappeenrannassa

– Meidän kristittyjen tulee viedä viestiä Jumalan rakkaudesta välineillä, joita valtaosa maailman ihmisistä käyttää päivittäin. Sellainenkin ihminen, joka ei ole koskaan kuullut Jumalasta, elää Hänen luomassaan maailmassa. Jokaisella on oikeus kuulla, että hän on Jumalan luoma ja Kristuksen lunastama, Juha Auvinen korosti.

Medialähetyspäivien piispanmessussa siunattiin uudelle työkaudelle kolme lähetystyöntekijää: Marja-Liisa ja David Ezzine arabiankieliseen mediatyöhön sekä Elina Braz de Almeida Kroatiaan. Lisäksi siunattiin viisi vapaaehtoista aluetyöntekijää ja kolme seniorityöntekijää pitämään medialähetystyötä esillä eri puolilla Suomea.

Medialähetyspäivät on Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) vuotuinen kesäjuhla, joka nyt järjestettiin yhdessä Rauman seurakunnan kanssa. Seuraavat Medialähetyspäivät ovat Lappeenrannassa 21.–22.5.2016.

Lisää Medialähetyspäivä-uutisia on luettavissa Sansan nettisivuilta. Suorina nettilähetyksinä lähetetyt tilaisuudet tulevat pian katsottaviksi Sansan YouTube-arkistoon.

Lisätietoa ja kuvapyynnöt: tiedottaja Annaleena Pakkanen p. 050 437 2155

Liitetiedostot

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on Suomen ev. lut. kirkon lähetysjärjestö. Se perustettiin Hyvinkäällä vuonna 1973. Sansa tukee kristillistä mediatyötä noin 40 kielellä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Nykyajan tekniikka vie viestin Jeesuksesta suoraan vastaanottajan korvaan tai silmien eteen, ajattomasti ja rajattomasti.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs