Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Luustoliitto luustoterveyden puolesta: Aseita murkusta mummoon

Suomen Luustoliitto

Luustoliitto luustoterveyden puolesta: Aseita murkusta mummoon

Tiedote.
Julkaistu: 09.06.2015 klo 12:25
Julkaisija: Suomen Luustoliitto

Luusto on elävää kudosta, joka uusiutuu kokonaisuudessaan noin kymmenen vuoden aikana. Luuston sairaudessa osteoporoosissa luuston normaali uusiutuminen on häiriintynyt. Sen hoitaminen edellyttää potilaalta pitkäjänteisyyttä ja sitoutumista. Kuitenkin jopa 75 % suun kautta annosteltavan osteoporoosilääkityksen saaneista lopettaa sen käytön 1. vuoden aikana.

Luustoliiton tuottama Luustopassi on tuore työväline osteoporoosia sairastavien luustokuntoutujien omahoidon tueksi. Se sisältää perustietoa luustoterveyden edistämisestä, osteoporoosista sekä osteoporoosin omahoidosta. Luustopassi perustuu Osteoporoosin Käypä hoito -suositukseen (2014). Ammattilaiset voivat hyödyntää Luustopassia potilaan hoidonohjauksen tukena ja omahoitoon motivoinnissa. Luustokuntoutujalle Luustopassissa on perustietoa oman itsen hoitamiseen. Lisäksi passi toimii hyvänä omahoidon seurannan ja siitä ammattilaisille tiedottamisen välineenä.
– Luustopassissa luustoterveyden ja osteoporoosin omahoito on yksissä kansissa selkeänä ja helposti ymmärrettävänä kokonaisuutena, toteaa luustoneuvoja Pauliina Tamminen

Luustoliitto on ollut myös huolissaan lasten luustoterveydestä. Taustalla on sekä ruokailu- että liikuntatottumusten muutos, joilla saattaa olla haitallisia vaikutuksia lasten luuston kehitykselle. Luustoliitto onkin tuottanut Elmerin löytö-lastenkirjan sekä sen oheismateriaalina internet-pelin yli 4-vuotiaille lapsille yhteistyössä SanomaPron Oppi&Ilon kanssa. Pelin avulla luustoterveysasiat tulevat tutuiksi pienemmille perheenjäsenille ja myös heidän vanhemmilleen. Peli löytyy osoitteesta: www.oppijailo.fi/index/lapsille_nuorille. Lisäksi lastenkirjan oheismateriaalina on julkaistu myös lasten pituusmitta lasten kanssa työskentelevien ammattilaisten hyödynnettäväksi.

Suomen Luustoliitto tarjoaa eri kohderyhmille monipuolisesti erilaista materiaalia. Luustoliiton tarjonnasta löytyy materiaalia lapsille, aikuisille, ikääntyneille sekä terveydenhuollon ammattilaisille. Materiaalia löytyy niin omahoidon ohjauksen, ravitsemussuunnittelun kuin liikuntaharjoittelunkin tueksi. Materiaalit ovat maksuttomia.  Maksuttomat materiaalit ovat nähtävissä ja tilattavissa osoitteessa: www.luustoliitto.fi.

***

Lisätietoja Luustopassista: projektipäällikkö Pauliina Tamminen, Suomen Luustoliitto ry, 050 371 4558, pauliina.tamminen@luustoliitto.fi ja Elmerin löytö -tuotteista: projektipäällikkö Jenni Tuomela, Suomen Luustoliitto ry, 050 378 4058, jenni.tuomela@luustoliitto.fi

Liitetiedostot

Suomen Luustoliitto ry on valtakunnallinen kansanterveys-, potilas- ja liikuntajärjestö, joka yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa edistää kansalaisten luustoterveyttä ja yleistä hyvinvointia. Luustoliiton tarkoituksena on lisätä tietoutta luustosta sekä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa vähentää osteoporoosin, kaatumisten ja luunmurtumien ilmaantuvuutta. Luustoliitto pyrkii turvaamaan luustokuntoutujille varhaisen tutkimuksen, hyvän hoidon ja toimivan kuntoutuksen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs