Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Liminganlahden Lintukuvafestivaali 22.–24.4.2016

Metsähallitus

Liminganlahden Lintukuvafestivaali 22.–24.4.2016

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2016 klo 15:00
Julkaisija: Metsähallitus

 

Lintukuvat pelastivat Luontokeskuksen

Perinteiseen joutsenten ja hanhien kevätmuuttoon ajoitettu Liminganlahden lintukuvafestivaali järjestetään tänä vuonna kymmenennen kerran. Puolen päivän mittainen tapahtuma on laajentunut vuosien myötä kolmipäiväiseksi ja on nyt yksi Suomen suurimmista luontokuvaustapahtumista.

Kymmenen vuotta sitten Liminganlahden luontokeskus oli tyhjillään ja toiminnan jatkuminen epäselvää. Luontokeskuksen ovet avautuivat vain kerran, eräänä huhtikuun lauantaina, jolloin järjestettiin ensimmäinen Lintukuvafestivaali. Tapahtuman järjestämisellä paikalliset luontoalan yrittäjät ja harrastajat halusivat osoittaa, että kävijöitä riittäisi, mikäli luontokeskus avautuisi jälleen. Lintukuvafestivaali herätti vilkasta julkista keskustelua, mutta siitä lähti Liminganlahden uusi nousu.

Lintukuvafestivaalin isä on ammattiluontokuvaaja Jari Peltomäki, joka muistaa, että kiinnostus lintukuvausta kohtaan oli tapahtuman synnyn aikoihin jo nousemassa.

”Lintuharrastukseen liittyvälle tapahtumalle oli tilausta. Myös Englannissa järjestettävät Lintumessut toimivat esimerkkinä Limingan tapahtumalle. Tasokkaiden kuvaesitysten kautta haluttiin tuoda esille lintujen kauneutta ja sitä kautta edistää lintujen suojelua”, Peltomäki kertoo.

Festivaali on kehittänyt Liminganlahden luontokeskuksen toimintaa

Liminganlahden Ystävät ry kokosi toimijat yhteen vuonna 2008 ja Metsähallitus sai kaipaamansa paikallisen kumppanin, jonka kanssa saattoi viedä luontokeskussuunnitelmia eteenpäin. Vuoden 2010 Lintukuvafestivaalipäivänä saatiin tieto, että valtion lisäbudjetista myönnettäisiin rahoitus luontokeskuksen laajennukselle ja uuden näyttelyn tekemiseen.

Luontokeskuksen hoitaja Ulla Matturi iloitsee, että Liminganlahdella menee nyt hyvin:

”Kävijät ovat erittäin tyytyväisiä luontokeskuksen näyttelyyn ja asiakaspalveluun. Upeat lintukuvat ovat olleet suuressa roolissa niin tapahtumissa kuin näyttelytoiminnassakin.”, hehkuttaa luontokeskuksen hoitaja Ulla Matturi

Kolmipäiväinen festivaali on tarkoitettu kaikille linnuista ja lintukuvauksesta kiinnostuneille; tarjolla on tuote-esittelyjä, opastusta sekä upeita elämyksiä niin luonnossa kuin valkokankaalla. Lintutornissa opastetaan viikonloppuna klo 10–14 ja lapsille järjestetään talutusratsastusta sunnuntaina klo 10–13. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy. Tapahtuman järjestävät Liminganlahden Ystävät ry yhteistyökumppaneiden Limingan kunnan, Metsähallituksen ja Limingan Osuuspankin kanssa. Tapahtumapaikkana toimii Liminganlahden luontokeskus.

Tarkempi ohjelma ja lisätietoja: http://www.liminganlahti.fi/tapahtumat/lintukuvafestivaali-2015.html

Lisätietoja: Liminganlahden Ystävät ry varapuheenjohtaja/luontokeskuksen hoitaja Ulla Matturi 0400-233300 tai 040-1293357 ulla.matturi@metsa.fi

Liitetiedostot

Metsähallitus hoitaa ja käyttää valtion omistamia maa- ja vesialueita. MH-Metsä Oy on valtion sataprosenttisesti omistama metsätalousliiketoimintaa harjoittava yhtiö.

 

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs