Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Lennokas-satukirja tukee Uutta Lastensairaalaa

Lasten Keskus

Lennokas-satukirja tukee Uutta Lastensairaalaa

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 14:47
Julkaisija: Lasten Keskus

Lokakuussa ilmestyvä Lennokas – Satuja, jotka saivat siivet (Lasten Keskus) sisältää Finnairin henkilökunnan ja matkustajien kirjoittamia satuja lapsille ja lapsiperheille. Sen ovat toimittaneet Sirpa Kivilaakso, Riitta Kiiveri ja Anna-Reetta Sipilä, kuvituksesta vastaa Karoliina Pertamo.

Finnairilaisten aloitteesta syntyneen kirjan ja sen julkistamisjuhlan tuotosta merkittävä osa ohjautuu Uuden Lastensairaalan tukemiseen. Julkistamisjuhlaa vietetään 7.11. klo 13 Aleksanterin teatterissa. Lipunmyynti taiteilijoiden tähdittämään perhetapahtumaan on alkanut vilkkaana.

Hanke sai alkunsa, kun lentoemäntä Kati Kaivanto kutsui koolle kollegansa Meriitta Ahtikarin ja Riitta Kiiverin. He ideoivat yhdessä satukirjan lentoonlähdön ja pyysivät miehistönsä ”esimieheksi” purseri ja satututkija Sirpa Kivilaaksoa. ”Meillä on ollut lastenkirjassa upea tiimi, ja loppu onkin todellista satua”, iloitsee Kati Kaivanto.

Mukaan saatiin joukko Finnairin henkilökuntaa ja matkustajia. Heidän kynästään syntyi huikeita satuseikkailuja matkoilla maailman ympäri. Kirjaan on koottu myös lapsimatkustajien kokemuksia ja humoristisia kommentteja.

Lennokas julkaistaan myös englanniksi nimellä Airy tales – Stories from above the clouds and beyond the skies. Kääntäjänä Nana Arjopalo. ISBN 978-952-288-352-0

Toim. Sirpa Kivilaakso, Riitta Kiiveri ja Anna-Reetta Sipilä. Kuvitus Karoliina Pertamo. Sid. 63 s. ISBN ISBN 978-952-288-297-4; Kl L 85; Ovh 26,00; Lasten Keskus 10/2015

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi tai Finnairin viestintä comms@finnair.com

Arvostelukappaletilaukset ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi (Kansikuva: www.lastenkeskus.fi/kuvapankki.)

www.facebook.com/Lennokas?fref=ts

http://www.lippupalvelu.fi/event/lennokas-satukirjan-julkistamisjuhla-lippuja/165251

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs