Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Lasten oma lauluvuosi – Suvivirsi ja muita lauluja vuoden juhlapäiviin

Lasten Keskus

Lasten oma lauluvuosi – Suvivirsi ja muita lauluja vuoden juhlapäiviin

Tiedote.
Julkaistu: 25.05.2016 klo 10:58
Julkaisija: Lasten Keskus

Suvivirsi kajahtaa pian koulujen päättäjäisissä. Lasten oma lauluvuosi (Lasten Keskus) tarjoaa lauluja vuoden varrella oleviin juhliin ja teemapäiviin. Ne ovat sekä perinteisiä ja tuttuja että uusia lauluja yhdessä laulettavaksi.

Lasten oma lauluvuosi täydentää edeltäjäänsä, palkittua Lasten oma vuosikirja -teosta (2014), joka esitteli vuoden juhla-, liputus- ja merkkipäivät taustoineen ja tapoineen. Kirjan avulla pääsee tutustumaan myös eri kulttuurien perinteisiin, muun muassa vähemmistöjen ja maahanmuuttajien rikkaaseen lauluaarteistoon.

Mikä on Purim-juhla ja millaisia lauluja silloin lauletaan? Mitä voi laulaa kansallisena veteraanipäivänä? Mikä olisi hauska vappulaulu? Entä onko Minna Canthista laulua? Entä maailman käsienpesupäivänä?

Hannele Soljander-Halmeen toimittamassa ja Maija Hurmeen kuvittamassa kirjassa on 95 laulua, joista yli 38 on uusia ja ennen julkaisemattomia. Laulujen säestys on merkitty helpoin sointumerkein. Kirjan mukana on CD-levy ja MP3-latauskoodit. Laulut voidaan harjoitella ja laulaa yhdessä äänitteen säestyksellä.

Musiikin maisteri, diplomilaulaja HANNELE SOLJANDER-HALME on toiminut vuosia musiikinopettajana koulussa sekä laulun ja pianonsoiton yksityisopettajana. Mukana lauluvalikoimaa miettimässä ovat olleet myös lastenkirjailija TUULA KOROLAINEN ja tietokirjailija RIITTA TULUSTO, jotka tekivät Lasten oman vuosikirjan. Se voitti Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon vuonna 2015. MAIJA HURME on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, joka on kuvittanut useita lastenkirjoja.

Hannele Soljander- Halme (toim.) ja Maija Hurme (kuv.), Lasten oma lauluvuosi. Lasten Keskus 2016. 120 s. Nelivärikuvitus + DC-levy. ISBN 978-952-288-388-9; Kl 78.31; ovh. 47,00 e.

Lisätietoja: Lasten Keskus / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste marja-liisa.saraste@lastenkeskus.fi (09 6877 4568) tai Hannele Soljander- Halme hannele.soljander-halme@kolumbus.fi (050-3093504)

Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@lastenkeskus.fi

 

Liitetiedostot

Lasten Keskus on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta. Kotimaisten kuvakirjojen ohella julkaisemme myös ulkomaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset, esimerkiksi ystävyys, auttaminen ja erilaisuuden hyväksyminen. Siksi ne toimivat hyvin myös kasvattajan apuvälineinä. Tuotannossa on myös oppikirjoja ja oppaita kodeille, kouluille ja päivähoitoon sekä seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy julkaisee vuosittain noin 150 uutta nimikettä. 

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs