Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Lasten ja nuorten puhelimella maratonpäivystys Lapsen oikeuksien päivänä

Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Lasten ja nuorten puhelimella maratonpäivystys Lapsen oikeuksien päivänä

Tiedote.
Julkaistu: 17.11.2015 klo 13:50
Julkaisija: Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa ja chatissa päivystetään Lapsen oikeuksien päivänä pe 20.11. erityispitkään, klo 12-21. Yhteydenottoja tulee jatkuvasti enemmän, kuin mihin pystytään vastaamaan. Silti moni lapsi miettii tarkkaan, onko oma huoli riittävän iso, jotta siihen voisi käyttää ammattilaisen aikaa.

Yhä huonovointisemmat nuoret ottavat yhteyttä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimeen. Nuoret kokevat, että huonoon oloon on vaikea saada ja pyytää apua. Moni pohtii tarkkaan, onko oma huoli riittävä tai tarpeeksi iso, että siihen voi käyttää ammattilaisen aikaa. Yhteydenottojen perusteella moni asia jää aikuisilta näkymättömiin.

Vaikka yhteydenottojen kasvanut määrä ei suoraan kerrokaan suomalaislasten voinnin yleisestä huononemisesta, on se kuitenkin tärkeä viesti apua tarvitsevien lasten avunsaantiväylien puutteesta, toteaa Auttavien puhelin- ja nettipalvelujen päällikkö Tatjana Pajamäki.

Yhteydenottoja myös tiiviin hoidon piirissä olevilta nuorilta

Pajamäen mukaan nuoret eivät aina tule kuulluiksi tai kohdatuiksi tiiviissäkään hoitosuhteissa.

- Lasten ja nuorten puhelimeen ottavat yhteyttä myös lastensuojelulaitoksissa sekä psykiatrisessa osastohoidossa olevat nuoret. On huolestuttavaa, jos kaikkein haavoittuvimmissa tilanteissa elävät lapset eivät koe saavansa ääntään kuuluviin.

Lasten ja nuorten puhelimessa vastataan vuosittain noin 30 000 puheluun, chat-keskusteluun sekä ja nettikirjeeseen. Yhteydenottoyrityksiä tulee moninkertainen määrä. Palvelun ideologiana on, että mikään lapsen tai nuoren puheenaihe ei ole liian vähäpätöinen, eikä lapsen tehtävä ole arvioida, onko hänen asiansa tarpeeksi tärkeä.

-Palvelun tarjoama kiireetön, lapsen tasoinen ja ikävaihetta kunnioittava kohtaaminen on saanut yhä useamman lapsen ja nuoren avautumaan vakavasta tilanteestaan tai sen taustalla olevista syistä, monesti ensimmäistä kertaa kenellekään, sanoo Pajamäki.

Lasten ja nuorten puhelimessa (p. 116 111) lapset voivat keskustella asioistaan luotettavan aikuisen kanssa nimettömästi, luottamuksella ja maksutta. Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä. Päivystysajat ovat arkisin klo 14-20 ja viikonloppuisin klo 17-20. Juhlapyhinä päivystetään klo 14-17. Nuortennetin kirjepalveluun tai chattiin saa yhteyden osoitteesta www.mll.fi/nuortennetti.

Lisätietoja:

Auttavien puhelin- ja nettipalvelujen päällikkö Tatjana Pajamäki, p. 050 562 42 99, etunimi.sukunimi@mll.fi
Auttavien puhelin- ja nettipalvelujen suunnittelija Satu Tallgren, p. 050 541 1410, etunimi.sukunimi@mll.fi 
Tiedottaja Tiina Tuominen, p. 075 324 5580, etunimi.sukunimi@mll.fi

 
 
Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin kansalaisjärjestö, joka edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. 

MLL:n visio 2024: Suomi on lapsiystävällinen yhteiskunta, jossa lapsen etu asetetaan etusijalle ja jossa lapset ja nuoret voivat hyvin.

Tutustu MLL:n toimintaan www.mll.fi 
MLL Twitterissä @MLL_fi 
MLL Facebookissa www.facebook.com/mannerheiminlastensuojeluliitto

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs