Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » LAPSILLE TARVITAAN LOMAKOTEJA!

Pelastakaa Lapset ry

LAPSILLE TARVITAAN LOMAKOTEJA!

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 08:05
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset etsii lomakoteja lapsille eri puolilta Suomea. Lomakodit ovat tavallisia ja turvallisia perheitä, jotka tarjoavat lapselle lomanviettopaikan joko kotonaan tai vapaa-ajan asunnollaan. Lomakodiksi voi ryhtyä myös yksin asuva aikuinen.

Lapset tarvitsevat lomakotia hyvin erilaisista syistä. Useimmiten lapsen perheellä ei ole mahdollisuutta viettää lomaa yhdessä eikä lapsella ole muita läheisiä, joiden luona hän voisi viettää vapaa-aikaa. Lapsen perheessä voi olla monia kuormittavia tekijöitä, minkä vuoksi vanhemmilla ei ole riittävästi aikaa lapselleen. Lomakoti voi tällaisessa tilanteessa antaa lapselle turvallisuuden tunnetta ja tärkeää huolenpitoa. Mutta ennen kaikkea mukavia lomakokemuksia, joista jää elinikäinen muisto. Parhaimmassa tapauksessa lapsi voi viettää lomia jatkossakin samassa lomakodissa!

Lomakotitoiminta on vapaaehtoistyöhön perustuvaa ennaltaehkäisevää tukea lapsiperheille. Lomakodit ovat tavallisia perheitä tai yksin asuvia aikuisia, jotka saavat valmennuksen tähän toimintaan ja Pelastakaa Lapset ry:n työntekijän tuen. Tärkeää on, että aikuiset ovat valmiita antamaan lapselle aikaa. Vuonna 2014 Pelastakaa Lapsilla oli toiminnassa 275 lomakotia. 

Kiinnostuitko asiasta? Lisää tietoa lomakotitoiminnasta saat Pelastakaa Lasten aluetoimiston lomakotitoiminnan vastuuhenkilöltä:

http://www.pelastakaalapset.fi/aluetoimistot

Lue ja tilaa lisätietoa lomakodeista osoitteissa:

http://www.pelastakaalapset.fi/toiminta/lastensuojelutyo/lomakotitoiminta/

http://www.pelastakaalapset.fi/lomakodiksi 

Hakuaika lomakodiksi päättyy 31.3.2015.

Lisätietoja: 

Kaarina Pasanen, kehittämispäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 564 0835, kaarina.pasanen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Tue työtämme: http://www.pelastakaalapset.fi/tue-tyotamme/lahjoita/lahjoitustilit/ Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs