Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Lapset tarvitsevat leikkiä ja yhteyttä vanhempiin sukupolviin, myös Varsinais-Suomi sai oman leikkilähetin

Koko Suomi leikkii

Lapset tarvitsevat leikkiä ja yhteyttä vanhempiin sukupolviin, myös Varsinais-Suomi sai oman leikkilähetin

Tiedote.
Julkaistu: 24.06.2014 klo 14:02
Julkaisija: Koko Suomi leikkii

Suomen Kulttuurirahasto on juhlavuotensa kunniaksi käynnistänyt suurhankkeen, jonka tavoitteena on innostaa kaikenikäiset suomalaiset leikkimään yhdessä.  Koko Suomi leikkii -hankkeen toteuttavat Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja Suomen Punaisen Risti (SPR), jotka perustavat sukupolvien kohtaamispaikkoja kaikkialle Suomeen. Hankkeen Varsinais-Suomen leikkilähettinä on aloittanut Hanne Mustiala toukokuussa.

Koko Suomi leikkii-hankkeen tavoitteena on muistuttaa leikin merkityksestä ja rakentaa uudella tavalla sukupolvien välistä yhteyttä. Hanke on kolmevuotinen ja sen toteuttavat Mannerheimin Lastensuojeluliitto (MLL) ja Suomen Punainen Risti (SPR). Järjestöt perustavat maksuttomia, kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, Terhokerhoja, jokaiseen Suomen kuntaan. Terhokerhoissa lapset ja eri-ikäiset aikuiset leikkivät ja viettävät kiireetöntä aikaa yhdessä. 

Varsinais-Suomen leikkilähetti Hanne Mustiala

Koko Suomi leikkii -hankkeeseen on palkattu yhteensä 10 leikkilähettiä, joiden tehtävänä on auttaa MLL:n ja SPR:n vapaaehtoisia käynnistämään Terhokerhot. Varsinais-Suomen leikkilähettinä aloitti toukokuussa Hanne Mustiala Naantalista. Naantaliin hän muutti syyskuussa 2013 Lohjalta. Hanne Mustiala on suorittanut sairaanhoitajan ja sosionomin ammattikorkeakoulututkinnot. Hän on työskennellyt erilaisten perheiden ja lasten kanssa useamman vuoden ajan niin lastensuojelun kuin varhaiskasvatuksen parissa.  Ennen leikkilähetin tehtävää Hanne Mustiala työskenteli lastentarhanopettajana päiväkodissa Turussa sekä Vihdissä. 

– Terhokerhoihin ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset, eläkeläiset ja muut aikuiset viettämään kiireetöntä aikaa ja leikkimään yhdessä. Toiminta on suunniteltu ensisijaisesti 5-10 -vuotiaille lapsille sekä eläkeläisille. Mukaan voivat tulla myös mamma, pappa, kummi tai muu lapselle tärkeä aikuinen tai koko perhe yhdessä, Mustiala kertoo. 

Leikkilähetti Hanne Mustiala innostaa ja tukee Varsinais-Suomen Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksiä ja Suomen Punaisen Ristin paikallisosastoja Terhokerhojen käynnistämisessä. Hanke lisää järjestöjen välistä yhteistyötä. Leikkilähetti auttaa myös Terhokerhojen vapaaehtoisten ohjaajien rekrytoinnissa. Leikkilähetti toimii myös leikin ja luovuuden puolestapuhujana. Hanne Mustiala uskoo hankkeen tuovan hyvää niin lapsille kuin aikuisille.

– Sukupolvien kohtaaminen lisää parhaimmillaan kaikkien osapuolten onnellisuutta: lapset saavat aikuisten kiireetöntä aikaa ja läsnäoloa ja aikuiset oppivat leikin merkityksestä ja yhteisöllisyydestä aivan uusia puolia. Hanke on innostava myös siksi, että se lisää järjestöjen välistä yhteistyötä, Mustiala jatkaa. 

Leikkilähetin ensimmäisiä tehtäviä on järjestää työpajoja, joissa suunnitellaan yhdessä vapaaehtoisten kanssa kuhunkin kuntaan parhaiten sopiva Terhokerho. Varsinais-Suomessa ideointi on aloitettu jo Särkisalossa. Torstaina 26.6.2014 vuorossa on Tarvasjoen ideapaja. 

– Työpisteeni on Perhetalo Heidekenillä, MLL:n Varsinais-Suomen piirissä, mutta toimin tasapuolisesti myös SPR:n Varsinais-Suomen piirin ja osastojen kanssa. Koko Varsinais-Suomi tulee myös tutuksi, kun jalkaudun ympäri maakuntaan kertomaan Koko Suomi Leikkii–hankkeesta ja Terhokerhoista, kertoo leikkilähetti Hanne Mustiala. 

 

Lisätietoja:

Leikkilähetti Hanne Mustiala
Koko Suomi leikkii-hanke
Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Varsinais-Suomen piiri
Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, 20700 Turku
p. 044 723 5552
hanne.mustiala@mll.fi
Facebook: Leikkilähetti Hanne Mustiala

 

koordinaattori
Eeva Paljakka-Sippola
Koko Suomi leikkii -hanke
Mannerheimin Lastensuojeluliitto
p. 050 438 0557
eevamaija.pajakka-sippola@mll.fi

www.kokosuomileikkii.fi 

Koko Suomi leikkii on Suomen Kulttuurirahaston käynnistämä ja rahoittama kolmevuotinen (2014–2016) suurhanke, joka innostaa kaikenikäisiä suomalaisia leikkimään. Hankkeen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Suomen Punainen Risti.  Koko Suomi leikkii -hanke rakentaa uudella tavalla sukupolvien yhteyttä ja kiinnittää huomiota leikin merkitykseen. Hankkeen tavoitteena on perustaa vuoden 2016 loppuun mennessä jokaiseen Suomen kuntaan sukupolvien kohtaamispaikka, Terhokerho.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs