Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Lapset ja vanhukset kohtaavat Lahden palvelukorttelissa

Hoivatilat Oy

Lapset ja vanhukset kohtaavat Lahden palvelukorttelissa

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2015 klo 07:15
Julkaisija: Hoivatilat Oy

Jatkossa sukupolvien ääripäät, lapset ja vanhukset, voivat kohdata toisensa luontevasti päivittäin. Lahteen Vallesmanninkadulle rakentuu Suomen ensimmäinen yksityisten tahojen toteuttama palvelukortteli, jossa lasten ja ikäihmisten hoiva on yhdistetty.

Kuvassa: Lahden palvelukortteli lintuperspektiivistä

Lahteen rakennetaan vanhusten hoivan ja lasten varhaiskasvatuksen yhdistävä palvelukortteli, jonka toteuttaa Hoivatilat Oy. Korttelin piha-alueet ovat osittain yhteiset ja sisätilojen suunnittelussa on huomioitu eri-ikäisille suunnattujen palveluiden tiivis toiminnallinen yhteistyö. ”Kuntien kanssa keskustellessa on usein noussut esille toive, että lapsia ja vanhuksia voitaisiin hoitaa samoissa kokonaisuuksissa. Nyt tämä toive toteutuu”, taustoittaa palvelukorttelin ideaa Hoivatilat Oy:n toimitusjohtaja Jussi Karjula. Toiminta uudessa palvelukorttelissa käynnistyy vuodenvaihteessa 2015-2016. ”Se on meille tärkeä hetki. Pääsemme aloittamaan ikäihmisten kuntouttavan hoivan myös Lahden alueella”, toteaa hoivakodin palveluista vastaavan Mikeva Oy:n toimitusjohtaja Petri Pitkäranta.

Iloa lapsista, tukea vanhuksista

Lahden palvelukorttelissa päivä- ja hoivakoti sijoittuvat omiin rakennuksiinsa, mutta toiminnassa painotetaan yhdessä tekemistä. Näin ikäryhmien ääripäiden hoitoon saadaan myös tutkimusten osoittamat hyödyt, joita KT Tuulikki Ukkonen-Mikkola on kartoittanut. Hänen mukaansa sukupolvien yli ylettyvä toiminta voimistaa senioreiden tunnetta kyvykkyydestä ja tärkeydestä. Lapsille kohtaamiset taas toimivat itsetuntoa ja sosiaalista kehitystä vahvistavina. ”Paljon on keskusteltu siitä, kuinka välimatkojen takia lapsilta puuttuvat kontaktit ikäihmisiin ja vastaavasti vanhuksilta yhteys lapsiperheisiin. Nyt meillä on mahdollisuus olla luomassa toimintamallia, joka tuo iloa ja lämpöä niin lasten kuin vanhustenkin arkeen”, iloitsee Pilke Päiväkodit Oy:n toimitusjohtaja Minna Martikainen. Lisäksi toiminnan yhteen nivominen tehostaa muun muassa ruoka-, siivous- ja kiinteistöhuollon palvelujen käyttöä.

Tilat kunnalle ilmaiseksi

Uudenlaisen palvelukorttelin tuottaa valtakunnallisesti toimiva Hoivatilat Oy. Yritys on erikoistunut päivä- ja hoivakotikiinteistöjen tuottamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen. Hoivatilat toteuttaa kohteet kunnille ilmaisina – kuntien pääomaa ei tarvita, kun investoinnista vastaa yksityinen yritys ja vuokralaisiksi asettuvat yksityiset palveluntuottajat.

Lähde: Ukkonen-Mikkola, Tuulikki, Sukupolvien kohtaamisia lasten ja vanhusten yhteisessä palvelukeskuksessa. Tampere: Tampereen yliopisto, kasvatustieteiden yksikkö, väitöskirja 2011.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Hoivatilat Oy, tj Jussi Karjula, jussi.karjula@hoivatilat.fi, p. 040 773 4054

Mikeva Oy, tj Petri Pitkäranta, petri.pitkaranta@mikeva.fi, p. 044 780 0600

Pilke Päiväkodit Oy, tj Minna Martikainen minna.martikainen@pilkepaivakodit.fi, p. 044 521 2159

Liitetiedostot

Hoivatilat Oy on valtakunnallisesti toimiva päivä- ja hoivakotikiinteistöjen kehittämiseen, rakennuttamiseen, omistamiseen ja vuokraamiseen erikoistunut yritys. Viime vuosien aikana yritys on toteuttanut yli 50 päivä- tai hoivakotia, erikoistilat yli 3000 lapselle tai vanhukselle, noin 30 eri kuntaan. Tutustu lisää osoitteessa www.hoivatilat.fi

 
Lisätietoja:
toimitusjohtaja,
Jussi Karjula,
jussi.karjula@hoivatilat.fi,
p. 040 773 4054

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs