Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Lappeenrannan kaupunginteatterissa nähdään syksyllä 2016 kolme ensi-iltaa

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Lappeenrannan kaupunginteatterissa nähdään syksyllä 2016 kolme ensi-iltaa

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2016 klo 10:44
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunginteatteri

Lappeenrannan kaupunginteatterin syyskausi on kiinnostavan koskettava ja komediallinen sekä vahvasti paikallinen. Suurella näyttämöllä tarjoillaan kotimaisia näytelmiä, joista toinen on kantaesitys Savitaipaleen olympiavoittajasta. Syksyn aloittaa Anna Krogeruksen palkittu näytelmäteksti hoitokotien arjesta. Pienelle näyttämölle valmistuu lokakuussa Juice Leskisen suomentama pienoismusikaali, jonka tähtinä tuikkivat näyttelijät Sanna Kemppainen ja Jussi Johnsson.

Syksyn ohjelmistoon on tulossa myös useita vierailuesityksiä. Liput syksyn esityksiin tulevat myyntiin toukokuussa viikolla 18. Vierailuista, esityspäivistä ja lippujen hinnoista tiedotetaan kevään aikana.

Syyskaudella 2016 Lappeenrannan kaupunginteatteri esittää

Anna Krogerus
KUIN ENSIMMÄISTÄ PÄIVÄÄ

Ensi-ilta pe 16.9.2016 suurella näyttämöllä
Ohjaus Iiris Rannio
Lavastus Samuli Halla
Mukana koko näyttelijäkunta, joista uusina kiinnityksinä Stella Laine, Seppo Merviä, Aija Pahkala ja Eero Rannio, sekä yksi lapsiavustaja.

Anna Krogeruksen palkitussa näytelmässä hoitokoti kamppailee tehokkuusvaatimusten kanssa. Väkeä vähennetään, työsopimusten jatkosta ei ole mitään takeita ja jäljellä olevat ihmiset joutuvat tekemään entistä pidempiä vuoroja. Yhä useammin kaikki kaatuu heikoimman niskaan, ja yhä useammin se on Ritva, perushoitaja, joka on koko ikänsä pitänyt huolta toisista ihmisistä. Hän yrittää parhaansa mukaan auttaa talon vanhuksia ja huolehtia kehitysvammaisesta pojastaan, mutta väsymys, työtoverien piittaamattomuus ja epävarmuus tulevaisuudesta raatelevat häntä yhä syvemmältä. Kärsivällisinkään ihminen ei voi kestää loputtomiin.

Anna Krogeruksen teksti tarttuu erääseen nykypäivän kipeimmistä ongelmista, vanhusten hoidon heikkenemiseen. Se näyttää konkreettisesti, kuinka ylhäällä tehdyt linjanvedot vaikuttavat ruohonjuuritasolla. Samalla se on tarkka psykologinen muotokuva ihmisestä, jonka sydämellinen luonne saa hänet antamaan yhä uudestaan periksi toisille. Krogerus tasapainottaa ajankohtaista realismiaan tummanpuhuvalla huumorilla ja värikkäällä henkilögallerialla. 

Stephen Sondheim
HALUA MUT HIUKAN

Ensi-ilta pe 14.10.2016 pienellä näyttämöllä
Ohjaus Anna-Kaisa Makkonen
Skenografia Tarja Jaatinen
Musiikin harjoittaja/säestäjä Jani Pola
Esiintyjät Sanna Kemppainen ja Jussi Johnsson

Halua mut hiukan (Marry Me a Little) on legendaarisen musikaalisäveltäjä Stephen Sondheimin tunnetuimmista lauluista koottu, läpisävelletty pienoismusikaali kahdelle näyttelijä-laulajalle. Laulut on kääntänyt suomeksi Juice Leskinen.

Sanna Kemppainen on valovoimainen esiintyjä, joka on laulanut tiensä ihmisten sydämiin useassa kaupunginteatterin näytelmässä. Jussi Johnsson vakuutti teatteriyleisön laulutaidoillaan musikaalikonsertissa Ennenkuulematonta! ja musiikkinäytelmässä Kolmen pennin ooppera.

Tuomo Rämö
JONNI – SAVITAIPALEEN PARAS KEIHÄÄNHEITTÄJÄ JA PAHIN HUIJARI

Ensi-ilta pe 4.11.2016 suurella näyttämöllä
Käsikirjoitus ja ohjaus Tuomo Rämö
Lavastus Mika Haaranen

Keihäänheittäjä-olympiavoittaja Jonni Myyrän värikäs ja vauhdikas elämäntarina saa ensi-iltansa komediallisena toteutuksena pikkujouluaikaan. Jonni Myyrä on Savitaipaleen suuri poika, kaksinkertainen olympiavoittaja, maailmanennätysmies, kunnallispoliitikko ja liikemies, jolla menivät omat rahat ja kunnan rahat pahasti sekaisin.

Joonas ”Jonni” Myyrä (1892–1955) voitti olympiakultaa Antwerpenissä vuonna 1920 ja Pariisissa vuonna 1924. Myyrän ensimmäinen urheiluseura oli Partakosken Into.

 

Lisätietoja:
Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs