Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Lappeenrannan kaupunginteatterin short-term tarjoaa katsojalle mahdollisuuksia

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginteatterin short-term tarjoaa katsojalle mahdollisuuksia

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Jukola-salin viimeisen teatteriesityksen tarjoaa pietarilaislähtöinen Semjon Aleksandrovski. Näytelmä short-term on vuoropuhelu muistisairaan vanhemman ja hänen aikuisen lapsensa välillä, joka valmistuu ääninauhoille. Aihe on kaikille tuttu, mutta Aleksandrovskin ohjausnäkökulma tuo siihen uuden ulottuvuuden. Konsepti on ainutlaatuinen ja esityksiä on tulossa vain kahdeksan kappaletta kolmen päivän aikana 21.−23.5.2015. Tuotanto on osa Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) vetämää sekä opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa suomalais-venäläistä Savotta-Zavod-teatteriyhteistyöhanketta.

− Haluan käsitellä todellisia, arkisia, ihmisiä lähellä olevia asioita taiteen keinoin. Jonkinasteinen dokumentaarisuus on minulla aina tekemisen lähtökohta, pohtii venäläisohjaaja Aleksandrovski vastausta kysymykseen, miksi hän on luonut esityskonseptin short-term.  Aleksandrovski haluaa tarjota yleisölle yllättäviä mahdollisuuksia. Ketään ei pakoteta mihinkään, mutta kaikille tarjoutuu tilaisuus ennen kokemattomalle tunnin mittaiselle teatterimatkalle.

− Meidän kaikkien lähipiiristä löytyy varmaan ihminen, joka jollain tavalla kärsii muistihäiriöistä. Nyt, tähän aiheeseen liittyen, teemme yhdessä jotain, joka jää suuren näyttämön viimeiseksi teatterielämykseksi.

Näytemä short-term on suomenkielinen ja kestoltaan noin 60 min, jonka jälkeen on mahdollisuus kahvitella ja keskustella muistihäiriöstä teatterin yläaulassa. Yhteen esitykseen mahtuu vain 50 katsojaa.

Keskustelutilaisuuksissa teatteri ja terveys kohtaavat

Heti esitysten perään teatterin yläaulassa järjestetään lyhyet, noin puolen tunnin mittaiset keskustelutuokiot. Mukana keskustelutilaisuuksien toteuttamisessa ja näytelmän markkinointimateriaalien tuottamisessa on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote).  Keskustelutilaisuuksien asiantuntijoina mukana ovat geriatrian erikoislääkäri Laura Majander ja muistihoitaja Tuija Liikka.

− Olemme todella innostuneita tästä yhteistyöstä. Muistisairaudet koskettavat niin monia ihmisiä, että kaikki tieto ja keskustelu aiheesta on todella tärkeää. Mikäpä olisi sen parempi keskustelun herättäjä kuin teatteri? Muistisairaiden oireet ja ongelmat ovat hyvin moninaisia ja näiden kanssa selviytymiseen ei ole oikeita vastauksia. Usein tarvitaan rohkeutta heittäytyä tilanteeseen ja roppakaupalla luovuutta, kertoo Majander.

Lappeenrannan kaupunginteatterissa ensi-iltansa saava short-term on Aleksandrovskin konseptin toinen esitysversio. Ensimmäinen koettiin 2013 Valko-Venäjän Minskissä osana Teart-festivaalia. Heti Lappeenrannan jälkeen short-term toteutetaan Tallinnassa. Kussakin kaupungissa paikallisuus vaikuttaa paljonkin lopputulokseen. Lappeenrannassa Aleksandrovski kävi lavastajansa Aleksei Lobanovin kanssa tutustumassa jo tammikuussa. Tutustumistaan Lappeenrannan kaupunginteatteriin ja sen ihmisiin Aleksandrovski ja Lobanov ovat pitäneet todella antoisana ja rohkaisevana. Esitystuotantoa varten tehdyn tutkimusmatkan lisäksi Aleksandrovski mieltyi Saimaaseen ja haluaakin kokea sen pian uudelleen.

Lipunmyynti ja esitykset

Short-termin liput ovat myynnissä sekä Lappeenrannan kaupunginteatterin lipunmyynnissä että kaupungintalon Asiakaspalvelukeskus Winkissä. Lippuja on saatavilla myös Lippupisteen toimipaikoista kautta maan ja netistä lippu.fi.  Näytelmän tapahtumanumero 108325 tarvitaan R-kioskeilta ostettaessa.

Lappeenrannan kaupunginteatteri

Valtakatu 56
ti−la klo 11−15 ja 3 h ennen iltaesitystä
puh. 05 616 2290
varaukset: teatteri@lappeenranta.fi

Asiakaspalvelukeskus Winkki
Villimiehenkatu 1 (kaupungintalo)
ma−pe klo 8−16
puh.  05 616 2220

Kaikki liput 20 euroa.

Näytökset Jukola-salissa
torstaina 21.5. klo 19 ja 20.30
perjantaina 22.5. klo 19 ja 20.30
lauantaina 23.5. klo 13 ja 14.30 sekä klo 19 ja 20.30 

Lisätietoja:

Teatterin tiedotuskeskus (TINFO)
Kansainvälisten asioiden päällikkö Jukka Hyde Hytti, puh. 050 3590 861
jukka.hytti@tinfo.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs