Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Kylän Sydän tuo terveyttä, turvallisuutta ja esteettömyyttä Keski-Suomen maakuntaan

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Kylän Sydän tuo terveyttä, turvallisuutta ja esteettömyyttä Keski-Suomen maakuntaan

Tiedote.
Julkaistu: 04.03.2013 klo 13:53
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Keski-Suomen Kylän Sydän -hanke kiertää kylätapahtumissa välittämässä tietoa ja opastamassa asukkaita terveyteen, turvalliseen asumiseen ja esteettömyyteen liittyvissä asioissa. Kiertue käynnistyy lauantaina 9.3. klo 10-16 Saarijärven Yhdessä enemmän -messuilta, paikkana Saarijärven monitoimihalli, Sivulantie 6. 

 -Palveluiden siirtyessä yhä kauemmas maaseudulta kylien asukkaiden on osattava toimia itsenäisesti erilaisissa hätätilanteissa, esimerkiksi tulipalon tai sairauskohtauksen sattuessa. Kylän Sydän haluaa herätellä maaseudun asukkaita ja kuntapäättäjiä kiinnittämään huomiota oman paikkakunnan mahdollisuuksiin ja kehittämiskohteisiin, projektikoordinaattori Susanna Nurmeksela kertoo.

 -Keski-Suomen maaseutualueiden kaupungit ja kylät voivat pyytää hanketta mukaan omiin tapahtumiinsa ja hyödyntää sen asiantuntemusta oman asuinalueen hyvinvoinnin edistämisessä. Mukaan toimintaan ovat tervetulleita vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat, yhdistykset, järjestöt, seurat sekä palveluntuottajat. Kylän Sydän voi olla mukana esimerkiksi kyläyhdistyksen tapahtumissa, metsästysseuran iltamissa, karavaanareiden kokoontumissa, festareilla tai markkinoilla.

Kylän Sydän järjestää eri toimijoiden kanssa yhteistyössä tilaisuuksia, joissa on tarjolla neuvonnan lisäksi mm. terveysmittauksia, näyttelyitä ja työpajoja.

 -Luvassa on mm. alkusammutusharjoituksia ja elvytyskoulutusta, elintarvikenäyttelyitä ja esteettömyystyöpajoja,  Nurmeksela lupaa.  Yhdessä tekemällä edistetään maaseudun asukkaiden valmiuksia huolehtia omasta terveydestään sekä tarjotaan tietotaitoa oman asuinympäristön turvallisuuden parantamiseksi.

Keski-Suomen Kylän Sydän -hanke käynnistyi vuoden 2013 alussa. Keskeisinä toimijoina ovat Keski-Suomen Sydänpiiri, Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Keski-Suomen Pelastuslaitos, sekä maaseudun vapaaehtoiset ja järjestötoimijat.  Hanketta rahoittavat Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, Keski-Suomen Sydänpiiri, Suomen Sydänliitto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Lisätietoja:

Susanna Nurmeksela
Projektikoordinaattori, Keski-Suomen Kylän Sydän -hanke Keski-Suomen Sydänpiiri ry

Matarankatu 6
40100 Jyväskylä
puh.0504360383

kylan.sydan@sci.fi
www.sydanliitto.fi/keski-suomen-sydanpiiri

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 8011
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs