Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Kutsu tiedotusvälineille: Lasten Heureka – sallittu myös aikuisille!

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Kutsu tiedotusvälineille: Lasten Heureka – sallittu myös aikuisille!

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2014 klo 08:00
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

KUTSU TIEDOTUSVÄLINEILLE
2.4.2014

Tervetuloa uuden Lasten Heureka -näyttelyn tiedotus- ja esittelytilaisuuteen tiedekeskus Heurekaan

perjantaina 11.4.2014 klo 10.00.

Paikka: Tiedekeskus Heureka, kokoustilat, Kuninkaalantie 7, 01300 Vantaa

 

Tilaisuuden ohjelma:

klo 10.00 Tervetuloa, johtaja Anneli Pauli / viestintäjohtaja Heli Ainoa

klo 10.10 Näyttelyn esittely, projektipäällikkö Jaakko Pöyhönen

klo 10.25 Näyttelyyn tutustuminen

 

Ilmoittautuminen tiedotustilaisuuteen sähköpostitse heli.seppala@heureka.fi

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

TIEDOTE
2.4.2014

Lasten Heureka – sallittu myös aikuisille!

Uusi Lasten Heureka -näyttely kannustaa koko perheen viihtymään ja oivaltamaan yhdessä. Toiminnalliset näyttelykohteet saavat kävijät tekemään havaintoja leikkisässä ja aktiivisessa ilmapiirissä. Lasten Heureka -näyttely avataan yleisölle lauantaina 12.4.2014.

Tiedekeskus Heureka panostaa tänä vuonna erityisesti lapsiin ja lapsiperheisiin. Uudessa Lasten Heureka -näyttelyssä on esillä aiemmista näyttelyistä tuttuja huippusuosittuja kohteita kuten Lasten kuukävely, mutta myös runsaasti uusia kohteita. Korkean kaariholvin rakentaminen onnistuu vain koko perheen yhteistyöllä. Hauskassa penkkiurheilijan koripallossa kävijät pääsevät haastamaan toisensa erilaisessa tarkkuutta vaativassa koripallopelissä. Jännittävässä trikkikuvausstudiossa kävijä pääsee keskelle hurjia seikkailuja ja tutustuu samalla trikkikuvauksen toimintaan. Studio on tuotettu yhteistyössä MTV Juniori -kanavan kanssa.

Näyttely jakautuu kolmeen teemaan: rakenna yhdessä, liiku ja pelaa sekä pallottele. Rakentelu kehittää lasten aisteja ja tilan hahmottamista. Ryhmässä rakentaminen edellyttää myös tiivistä yhteistyötä. Liikkumisen ja pelaamisen kohteet kehittävät mm. tasapainoaistia ja ketteryyttä. Näyttelyssä on runsaasti pelejä, mutta niiden tavoitteena ei ole vain toisen voittaminen. Pallottele-kohteilla kehittyvät silmän ja käden yhteistyö sekä reaktionopeus. Monet kohteista soveltuvat myös liikuntarajoitteisille käyttäjille.

Lasten Heureka -näyttelyn ohella esillä on myös mielenhyvinvointia käsittelevä näyttely Heureka tulee hulluksi sekä Heureka klassikot. Kesällä yleisölle aukeaa taas suosittu ulkoilma-alue, tiedepuisto Galilei.

Lasten Heureka 12.4.2014-24.1.2016

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Jaakko Pöyhönen, puh. 040 9015 218, jaakko.poyhonen@heureka.fi
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, puh. 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

Kuvia näyttelystä Heurekan kuvapankista: http://kuvapankki.info/heureka/info.php

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs