Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Kotimaan lapset tarvitsevat apua

Pelastakaa Lapset ry

Kotimaan lapset tarvitsevat apua

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2013 klo 09:00
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Eläköön lapsi! Pelastakaa Lapset, Otava ja Suomalainen Kirjakauppa auttavat yhdessä kotimaan lapsia.

Eläköön lapsi! -kampanjalla tuetaan Pelastakaa Lasten tukiperhetyötä. Marraskuun ajan jokaisesta Suomalaisessa Kirjakaupassa myydystä Otavan lasten- ja nuortenkirjasta lahjoitetaan 1€ Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan tukiperhetoimintaan.

Kotimaan lapset tarvitsevat apua! Tälläkin hetkellä yli 900 lasta jonottaa tukiperhettä elämäänsä. Pelastakaa Lapset ry tekee tärkeää ehkäisevää lastensuojelutyötä muun muassa tukiperhetoiminnan avulla. Tukiperhetoiminnalla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakavaksi kriisiksi.

Maamme kiristyvän taloustilanteen vuoksi yhä useampi perhe kohtaa vaikeuksia. Perhettä saattaa kohdata vaikea tilanne esimerkiksi avioeron, yksinhuoltajuuden, perheenjäsenen työttömyyden tai vakavan sairastumisen tai kuoleman vuoksi.Tuen tarve perheissä kasvaa jatkuvasti. Pelastakaa Lapset ry:n lastensuojelupalveluiden johtaja Riitta Hyytinen kertoo esimerkkitapauksen:

”Kolmilapsisen perheen nuorin oli vasta kaksivuotias, kun perheen äiti sairastui vakavasti ja joutui sairaalahoitoon. Isä pyöritti yksin arkea. Pesi pyykkiä, kävi kaupassa, laittoi ruokaa, yritti huolehtia isompien lasten kouluasioista, lasten harrastuksista ja käydä sairaalassa tapaamassa puolisoaan. Isä uupui vakavasti paineen alla eikä lopulta jaksanut edes käydä töissä. Perheen talous joutui vaakalaudalle. Sosiaalityöntekijämme ehdotti, että perheen lapsille voisi hakea tukiperhettä. Tukiperheeksi löytyi perhe samasta kaupunginosasta. Sovittiin, että lapset voivat viettää kaksi viikonloppua kuukaudessa tukiperheen luona.

Ilman tukiperhettä he eivät olisi isän mukaan selvinneet. Isä sai aikaa toipua uupumuksesta ja olla äidin tukena tämän toipuessa. Tukiperheessä lapset saivat hengähtää hetken kodin raskaan ilmapiirin ulkopuolellaja viettää iloisia hetkiä jaksavien aikuisten kanssa. Lasten ja tukiperheen välisestä suhteesta on tullut lämmin ja tärkeä molemmille osapuolille.”

Riitta Hyytinen kannustaa myös lapsia lukemaan – ja lukemaan lapsille:

”Lukeminen ja oma mielikuvitusmaailma on tärkeä kaikille lapsille. Myös niille lapsille, jotka syystä tai toisesta joutuvat ehkä pakenemaan arkea satujen ja tarinoiden maailmaan. Kirjojen saduista ja tarinoista voimyös löytyä vertaistukea ja lohdutusta.”

”Kirjat ovat tärkeä työkalu myös lapsen ja nuoren identiteetin rakentumisessa. Tarinoiden ja satujen kautta voi löytää mallia ihmisten välisiin suhteisiin, sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja kirjasta saa kumppanin arkeen. Iltasadun ääneen lukeminen lapselle luo turvallisen, yhteisen hetken yhdessä aikuisen kanssa. Kirjat voivat parantaa aikuisten ja lasten välistä vuorovaikutusta”, Riitta Hyytinen sanoo.

Lisätietoja:

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Eläköön lapsi! on Pelastakaa Lapset ry:n, Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Suomalaisen Kirjakaupan yhteinen kampanja lasten oikeuksien edistämiseksi.

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa:www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs