Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Kiveriön päiväkoti muuttaa väistötiloihin ja Palokunnantien päiväkodissa kuntotutkimus

Lahden kaupunki

Kiveriön päiväkoti muuttaa väistötiloihin ja Palokunnantien päiväkodissa kuntotutkimus

Tiedote.
Julkaistu: 13.05.2015 klo 15:42
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kiveriön päiväkoti muuttaa väistötiloihin 1.8.2015 alkaen entisen Joutjärven koulun tiloihin osoitteeseen Kokkokallionkatu 2, missä toiminta jatkuu toistaiseksi. 40-paikkaisessa Kiveriön päiväkodissa suoritettujen tutkimusten tulokset viittaavat rakenteissa olevaan vaurioon. Kyseisten selvitysten ja mahdollisten korjaustoimenpiteiden vuoksi päiväkodin toiminta on perusteltua siirtää kesällä väistötiloihin.

Kiveriön päiväkoti toimii As Oy Kivitornin yhteydessä sijaitsevassa kaupungin omistamassa osakehuoneistossa. Päiväkodin tiloissa on usean vuoden ajan koettu erilaisia sisäilmaoireita ja huoneistoissa on tehty korjaustoimenpiteitä. Päiväkoti on aloittanut toimintansa 1964.

Talven aikana otetuissa sisäilman kontrollinäytteissä havaittiin esikoululaisten lepohuoneessa sisäilmassa mikrobeja, joiden pitoisuus ja lajisto olivat epätavanomaisia. Näytetulosten perusteella tilaa ei laitettu käyttökieltoon, mutta syy tähän pitää selvittää ja ryhtyä tarvittaessa korjaustoimenpiteisiin. Jos rakenteissa todetaan vaurio tai syy sisäilman mikrobeihin, on rakenteiden korjaaminen taloyhtiön vastuulla. Taloyhtiön kanssa on neuvoteltu tulevista toimenpiteistä ja korjausten laajuudesta.


Palokunnantien päiväkodissa kuntotutkimus

Kärpäsen kaupunginosassa sijaitsevassa Palokunnantien päiväkodissa on talven aikana otettu sisäilmasta mikrobi- sekä VOC-näytteitä. Mikrobinäytteiden tulokset olivat normaalit. VOC-näytteiden tulosten perusteella suositellaan Menninkäisen majan ryhmätilojen lattiapinnoitteiden uusimista. Tehtävillä lisätutkimuksilla varmistetaan lattiapinnoiteteiden kunto sekä mahdollinen uusimistarve, laajuus ja muut tarvittavat korjaustoimenpiteet.

50-paikkainen Palokunnantien päiväkoti on rakennettu vuonna 1990 eikä sitä ole vielä peruskorjattu. Rakennuksen iästä johtuen Tilakeskus teettää päiväkotiin kattavan rakennusteknisen kuntotutkimuksen tämän vuoden aikana.

Kummankin päiväkodin henkilöstöä ja huoltajia pidetään ajantasalla asioiden etenemisestä.


Lisätietoja

Lahden Tilakeskus
kiinteistöpäällikkö Jouni Arola, p. 050 559 4227

Lahden kaupungin sivistystoimiala, varhaiskasvatuspalvelut
Kiveriön päiväkodin johtaja Tarja Elola, p. 050 398 5787

Palokunnantien päiväkodin johtaja, Reeta Valjento, puh. 050 398 5790

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs