Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Kirkkohallitus: Aamu- ja iltapäivähoidon maksuja korotettava kohtuudella

Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallitus: Aamu- ja iltapäivähoidon maksuja korotettava kohtuudella

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2015 klo 13:13
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkkohallitus pitää aamu- ja iltapäivähoidon kuukausimaksujen enimmäismäärien korotusta sekä perimättömyysmahdollisuuden tiukennusta perusteltuina. Pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelmassa esitetty enimmäismaksun kaksinkertaistaminen nähdään kuitenkin huomattavan suurena.

Lasten ja lapsiperheiden palveluihin kohdistuvat säästötoimenpiteet aiheuttavat usein pitkällä aikavälillä merkittäviä kustannuksia, joten säästöpäätöksien seurannaisvaikutuksia on harkittava huolellisesti. Kirkkohallituksen mukaan suuret maksukorotukset vaikuttavat erityisesti pieni- ja keskituloisten lapsiperheiden asemaan. Hoitomaksuja tulisikin korottaa maltillisesti, jotta kaikilla lapsilla säilyisi mahdollisuus osallistua aamu- ja iltapäivätoimintaan.

Samalla kirkkohallitus pitää tärkeänä, ettei aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajille maksettuja avustuksia vähennetä. Joidenkin kuntien maksamat avustukset seurakunnille ja muille palveluntuottajille ovat jo nykyisellään niin pieniä, että toiminnasta on jouduttu paikoin luopumaan. Samaan aikaan osa, varsinkin toisen vuosiluokan lapsista, jää aamu- ja iltapäivätoiminnan ulkopuolelle.

Seurakunnat ovat monilla paikkakunnilla merkittävä lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan tuottaja. Viimeisimmän (2014) tilastotiedon mukaan seurakunnissa järjestettävä aamupäivätoiminta on lisääntynyt 50 prosentilla, mikä viestii toiminnan tarpeellisuudesta. Kirkkohallituksen mukaan aamutoiminta turvaa pienten koululaisten aamuja ja mahdollistaa aikuisen läsnäolon ennen koulupäivän alkua.

Kirkkohallituksen 28.8. antama lausunto aamu- ja iltapäivähoidon maksujen muuttamisesta luovutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriölle.

 

Lisätiedot:

Kasvatus ja perheasiat -yksikön johtaja Päivi Kähkönen, kirkkohallitus, p. 040 1424 835

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan asiantuntija Heljä Petäjä, kirkkohallitus, p. 050 3691 007

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs