Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Kansainvälinen lasten syövän päivä näkyy ympäri Suomea 15.2.

Sylva Ry

Kansainvälinen lasten syövän päivä näkyy ympäri Suomea 15.2.

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2016 klo 09:15
Julkaisija: Sylva Ry

Sylva ry tuo tänä keväänä Suomeen kaksi kansainvälistä kampanjaa, jotka nostavat esiin syöpään sairastuneiden lasten, nuorten ja nuorten aikuisten kamppailun sairautta vastaan.

 

Kansainvälinen lasten syövän päivä (ma 15.2.) näkyy tapahtumina ympäri maata. Päivän kunniaksi otetaan ensimmäistä kertaa käyttöön kansainvälinen lasten syövän vastaisen taistelun tunnus, kultanauha.

Kultanauha on kunnianosoitus niille sankareille, jotka ovat käyneet läpi rankat syöpähoidot ja selviytyneet niistä – ja myös niille, jotka eivät ole selviytyneet. Nauhan ideoi vuonna 1997 ryhmä yhdysvaltalaisia vanhempia, jotka halusivat lisätä tietoisuutta lasten syövistä, niiden hoidoista ja hoitojen myöhäisvaikutuksista.

 

Suomessa kultanauha julkaistaan sähköisenä kampanjatunnuksena. Sen avulla voit auttaa meitä lisäämään tietoa lasten ja nuorten syövistä ja osoittaa tukesi niille lapsille, nuorille ja perheille, jotka kamppailevat syövän kanssa tälläkin hetkellä.

 

Kansainvälisen lasten syövän päivän päätapahtuma järjestetään Helsingissä Narinkkatorilla maanantaina 15.2. klo 14-18. Tapahtumassa Narinkkatorille levitetään 150 sinistä, punaista ja valkoista tuolia edustamaan niitä lapsia, jotka vuoden aikana ovat sairastuneet tai menehtyneet syöpään.

Kampin Kappelissa
Narinkkatorin kupeessa aukeaa samana päivänä valokuvaaja Lari Järnefeltin Taistelutarinat-valokuvanäyttely. Kuvat ja niihin liittyvät tarinat julkaistaan myös Taistelutarinat-verkkosivuilla.

Paikallisia tapahtumia
järjestetään yhdeksällä paikkakunnalla, pohjoisin Äkäslompolossa. Lisäksi jääkiekon SM-liigan kanssa järjestetään yhteistyössä tempauksia ottelupäivinä useilla paikkakunnilla.   

Päätapahtuma järjestetään yhteistyössä Sylva ry:n, Aamu Suomen Lasten Syöpäsäätiön ja Kympin lapset ry:n kanssa. Koko Suomen kattava kampanja toteutetaan yhdessä maakunnallisten syöpäyhdistysten ja paikallisten lapsisyöpäpotilaskerhojen kanssa.

Kaikki kampanjapäivän tapahtumat löydät Sylvan verkkosivuilta.

 

HUHTIKUUSSA Sylva nostaa esiin nuoret ja nuoret aikuiset syöpäpotilaat Fuck Cancer -kampanjalla. Fuck Cancer on kansainvälinen kampanja, joka rohkaisee nuoria syöpää sairastavia sairauden eri vaiheissa ja vaatii heille parempaa tukea.  

Syöpä on vakava sairaus, mutta siitä voi selvitä entistä vahvempana. Sairauden kanssa ei kannata jäädä yksin, vaan hyödyntää läheisten ja vertaisten tuki.

Kampanja näkyy verkossa, sosiaalisessa mediassa sekä spottina Yleisradion tv-kanavilla. Kampanjan päätapahtuma, Fuck Cancer -hyväntekeväisyyskeikka järjestetään Helsingissä Nosturissa perjantaina 8.4.2016 yhteistyössä Bassoradion kanssa.


Illassa nähdään Suomen elektronisen musiikin kärkikastiin kuuluvia DJ:tä kuten Helsinki Jungle Mafia -kollektiivi sekä Helsinki 78-82 -yhtyeestä tuttu Koobra, jonka biisit ovat kerta toisensa jälkeen valloittaneet ulkomaiset ja kotimaiset radiokanavat. Elmun baarin musiikkitarjontaa isännöi Bassoradiosta tuttu rap-ohjelma Kultabassokerho.

Lue lisää Fuck Cancer -kampanjasta:
www.fuckcancer.fi


Lisätietoa:


Sylva ry
Sonja Vuorela, kehittämispäällikkö

sonja.vuorela@sylva.fi
0400 300 879


Mari Pöyhtäri, tiedottaja
mari.poyhtari@sylva.fi
09 135 6889

Liitetiedostot

Sylva ry on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä valtakunnallinen yhdistys. Sylva järjestää muun muassa vertaistukea, tapaamisia, erilaisia kursseja ja tuettuja lomia, jotka auttavat selviytymään syövän aiheuttamasta elämänmuutoksesta. Lisätietoa Sylvan toiminnasta saa jäsenlehdestämme, Facebook­-sivuiltamme, uutiskirjeestämme sekä kotisivuiltamme: www.sylva.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs