Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Kanavansuulla laitetaan porukalla hihat heilumaan

Lappeenrannan kaupunki

Kanavansuulla laitetaan porukalla hihat heilumaan

Tiedote.
Julkaistu: 05.10.2016 klo 14:56
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Mälkiän-Kanavansuun asukasyhdistys järjestää lauantaina kaikille asukkaille avoimen talkoopäivän, jolloin siistitään vesakoitunut puistoalue yhteisvoimin. Talkoot toteutetaan Euroopan sosiaalirahaston tukeman Elinvoimaa ja osallisuutta -hankkeen ”Myö tehään porukalla” tuella. 

Päivän aikana asukkailla on mahdollisuus tutustua asuinalueen muihin asukkaisiin, ideoida yhteisöllistä toimintaa sekä osallistua samalla alueen viihtyisyyden parantamiseen raivaustalkoiden merkeissä. 

–     Talkoiden tarkoituksena on tiivistää Mälkiän kaupunginosan asukkaiden yhteisöllistä toimintaa ja tutustuttaa alueen asukkaita toisiinsa. Talkoot on myös hyvä tapa tehdä jotain konkreettista oman asuinalueen hyväksi sekä kuulla ihmisten toiveita alueen kehittämiseksi, kertoo Mälkiän-Kanavansuun asukasyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Kaksonen

Asukkaiden itsensä ideoimaa ja toteuttamaa toimintaa 

Talkoot polkaistaan käyntiin klo 10 Kanavamuseon parkkipaikalta, josta joukkojen kasaamisen jälkeen siirrytään itse pelipaikoille, eli Saimaan kanavan itäpuolella olevaan puistoon. Mikäli lauantaina sattuu satamaan talkoiden toteutusta haittaavasti, on varapäivä sovittu kahden viikon päähän lauantaille. 

–     Toivomme erittäin runsasta osanottoa, sillä kyseessä on meitä kaikkia alueen asukkaita palveleva yhteisöllisyyden muoto. Ja kuten kunnon talkoisiin kuuluu, on kaikille osallistujille tarjolla talkoomurkinaa, innostaa Kaksonen asukkaita mukaan. 

Asukkaat ovat saaneet ideoida osallisuutta ja yhteisöllisyyttä lisääviä toimenpiteitä Lappeenrannan keskustaajamassa toteutettaviksi ”Myö tehään porukalla” -hankkeen mahdollistamana. Lauantain Mälkiän-Kanavansuun talkoot ovat ensimmäinen ehdotus, joka taipui hankkeelle määriteltyihin ehtoihin. 

-       Tätä hanketta toteutettaessa on muistettava ennen kaikkea se, että mennään asukkaiden osallisuus ja yhteisöllisyys edellä. Toimenpiteiden tulee tukea näitä tavoitteita, ja siksi talkoilla tulee olla asukkaita yhdistävä ja asukastoimintaa kehittävä ajatus. Tähän tarkoitukseen talkoot ovat hyvä keino, kertoo hanketta koordinoiva Marika Heinilä Lappeenrannan kaupungilta. 

Kuvateksti: Mälkiän-Kanavansuun asukasyhdistyksen puheenjohtaja Sirkka Kaksonen ja Ani-koira toivottavat kaikki asukkaat tervetulleiksi lauantain talkoisiin.

Lisätietoja:

Marika Heinilä, hankekoordinaattori, Lappeenrannan kaupunki
040 621 4084 / marika.heinila@lappeenranta.fi 

 

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi  

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs