Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Joulupukkijuoksu keräsi 200 punanuttua Säkylään

Joulupukkijuoksu keräsi 200 punanuttua Säkylään

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2012 klo 13:05
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

Joulupukkijuoksu keräsi 200 punanuttua Säkylään

Valtaosa Suomen joulupukeista, -muoreista, tontuista ja joulukoirista oli löytänyt tiensä Säkylään, siltä näytti Säkylän joulupukkijuoksun lähtöviivalla Säkylän torilla tänään kello 12. Nyt toisen kerran järjestetty juoksu keräsi noin 200 osanottajaa aina Saksaa ja Italiaa myöten.

Säkylän kunnan ja Säkylän Yrittäjät ry:n järjestämä joulupukkijuoksu oli kansainvälisten esikuviensa tapaan hyväntekeväisyystapahtuma. Juoksun tuotto ohjataan lyhentämättömänä Säkylän keskustan alueelle rakennettavan perhepuiston hyväksi. Kaukaisin ilmoittautuja on kertoi kotipaikakseen Pohjois-Italian Pignonen, joten juoksu on myös aidosti kansainvälinen. Mukana oli myös neljä saksalaista.

Osallistujat taittoivat helpon 1,5 kilometrin reitin vapaalla tyylillä: juosten, kävellen ja jopa pyörätuolilla. Silmiinpistävän moni hymyili mennessään. Alle 5 000 asukkaan Säkylästä riitti myös runsaasti kannustajia reitin varrelle. Iloista joulumieltä olikin viritelty Säkylän torilla jo aamukymmenestä alkaen.

Suomeen on luotu uusi jouluperinne

– Olemme onnistuneet luomaan Säkylään ja Suomeen uuden perinteen, jonka ansiosta pimeä syksy on hivenen hauskempi ja valoisampi. Aiomme ehdottomasti jatkaa joulupukkijuoksun järjestämistä – vastahan olemme pääsemässä vauhtiin, sanoi Säkylän kunnanjohtaja, johtajatonttu Teijo Mäenpää.

Joulupukkijuoksuun ensi kertaa osallistuneet raisiolaiset Anne ja Jouko Moisala olivat tyytyväisiä tapahtumaan. Jouko Moisala kuului erikoisimmin pukeutuneiden pukkien joukkoon, sillä hän oli liikkeellä jouluisissa sukellusvarusteissa.

– Kuulin tapahtumasta radiossa ja päätimme lähteä mukaan. Sen verran oli hauskaa, että ensi vuonnakin tullaan uudelleen, Jouko Moisala sanoo.

 Säkyläläisen Katismaan Avantouimareiden edustajat olivat mukana jo toista kertaa. Tällä kertaa edustus tuplattiin ja mukana oli kymmenen jäsentä. Mukana juoksujoukossa olivat myös 2-vuotiaat Enna ja Sofi Kivimäki, jotka viime vuonna seurasivat juoksua katsomon puolelta.

– Hyvän asian puolesta on helppo innostaa väkeä mukaan. Avantouimareina olemme karaistuneita, joten pieni tihkusade ei meitä haittaa, Päivi Kyllöinen ja Irma Tervosalmi kertoivat.

Joulupukkijuoksu liittyy Säkylän kuntamarkkinointikampanjaan, jonka tunnus on ”Säkylä – Sata syytä!”

Oheiset kuvat ovat vapaasti käytössänne. Kuvan lähteenä tulee mainita Säkylän kunta. 

Lisätietoja:

Markkinointisihteeri Sini Rekola, p. (02)832 8446, sini.rekola@sakyla.fi

OS/G Viestintä, Toni Perez, p. 0400 630 063, toni.perez@osg.fi

www.sakyla.fi

www.joulupukkijuoksu.fi

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs