Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Joulujuoksulla autat kotimaan lapsia!

Pelastakaa Lapset ry

Joulujuoksulla autat kotimaan lapsia!

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2014 klo 09:29
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry:n joulujuoksuun osallistumalla tuet kotimaan hädänalaisia lapsia ja lapsiperheitä. Joulujuoksulla kerätään lahjoituksia kotimaan lastensuojelutyöhön kuten tukiperhetoimintaan. Apua tarvitsevien lasten määrä on kasvanut Suomessa hälyttävästi taloudellisen taantuman seurauksena. Tällä hetkellä 1002 lasta odottaa Pelastakaa Lasten tukiperhettä elämäänsä.

Pelastakaa Lapset kerää tänä vuonna joulukeräyksellään varoja kotimaan lasten ja lapsiperheiden auttamiseksi. Lahjoitusten avulla yhä useampi lapsi saa mahdollisuuden esimerkiksi omaan tukiperheeseen. Tukiperhetoiminta on tarkoitettu lastensuojelun asiakkaille sekä muille vaikeassa elämäntilanteessa oleville, apua tarvitseville lapsiperheille. Vuonna 2013 Pelastakaa Lasten tukiperheissä kävi yhteensä 1306 lasta.

Apua tarvitsevien lasten lukumäärä kasvaa jatkuvasti. Moni lapsi oireilee vakavasti samalla, kun vanhemmat etsivät keinoja selviytyä vaikeasta tilanteesta. Työttömyyden lisäksi vaikea sairaus, heikko sosiaalinen tukiverkosto tai yksinhuoltajuus saattaa ajaa perheen ahdinkoon.

Tukiperhetoiminnan avulla voidaan auttaa perheitä ajoissa, ennen kuin tilanteet kärjistyvät vakaviksi kriiseiksi. Esimerkiksi 30 euron lahjoituksella lapsi saa päivän omassa tukiperheessä.

Ensimmäinen Joulujuoksu-tapahtuma starttaa Helsingissä 15.11.

Osallistumalla joulujuoksuun voi lahjoittaa lapselle päivän tukiperheessä. Tänä vuonna järjestämme ensimmäisen kerran joulujuoksutapahtuman 15.11. Helsingissä alkaen klo 15 Eläintarhan kentältä. Tapahtuma sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille, sillä matkan (10 km) voi joko juosta tai kävellä. Osallistumishintaan (48 e) sisältyy joulujuoksupipo, diplomi, ajanotto sekä huoltopalvelut ja ensiapu reitillä ja maalissa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Viipurin Urheilijoiden kanssa.

Joulujuoksuun voi myös osallistua juoksemalla ja lahjoittamalla silloin, kun itselle parhaiten sopii. Keräämällä innokkaan ystävä- tai työporukan voi järjestää helposti oman joulujuoksun missä vain, milloin vain. Joulujuoksun ideana on juosta itselleen sopiva matka, itselleen sopivana ajankohtana, jouluiseen asuun pukeutuneena. Pelastakaa Lasten joulujuoksu-sivustolla sekä Facebook-, Instagram- ja Twitter-sivustoilla julkaistaan hauskimpia juoksijoiden lähettämiä valokuvia. 

Joulujuoksuun voi osallistua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen verkkosivustollamme osoitteessa: www.joulujuoksu.fi

Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen voi myös osallistua:

·         soittamalla numeroon 0600 03325 (20,11 € + pvm)

·         antamalla aineettoman joululahjan: www.toivekauppa.fi 

·         lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestiksi ”joulu”

Tukiperhetoimintaan lahjoitetut varat käytetään muun muassa tukiperheiden koulutuksiin ja heille maksettaviin kulukorvauksiin.

(Keräyslupa: Poliisihallitus 2020/2013/2544. Voimassa 1.1.2014–31.12.2015 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta).

Lisätietoja:

Marika Salonen, yhteyspäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 448 8324, marika.salonen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

www.joulujuoksu.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs