Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Jalkarannan ja Liipolan monitoimitalojen nimikilpailu

Lahden kaupunki

Jalkarannan ja Liipolan monitoimitalojen nimikilpailu

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2014 klo 12:50
Julkaisija: Lahden kaupunki

Monitoimitalojen toimintoja on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa. Nyt asukkailta toivotaan myös nimiehdotuksia kumpaankin monitoimitaloon.

Hyvä nimi on lyhyt, ytimekäs, talon toimintaa kuvaava, suomenkielinen ja mielellään alueeseen kiinnittyvä.

Vastausaikaa on Äitienpäivän 11.5.2014 iltaan asti. Ehdota nimeä tästä >> 

Nimenvalinta tapahtuu alkusyksystä. Nimiehdotusten käsittelyn etenemisestä lisätietoa kerrotaan lahtiuudistuu.fi –sivustolla monitoimitalojen omilla sivuilla.


Monitoimitaloista alueen olohuoneita

Kumpaankin monitoimitaloon tulee koulu, päiväkoti, kirjasto sekä tilat oppilashuollolle.  Liipolan monitoimitaloon tulee lisäksi tilat suun terveydenhoidolle sekä Jalkarannan monitoimitaloon Lahden Aterian palvelukeittiö. Liipolaan rakennetaan vain sen oman tarpeen mukaan mitoitettu palvelukeittiö.

Molempien talojen liikuntatilat on mitoitettu koulun ja päiväkodin lisäksi palvelemaan myös alueen ja kaupungin asukkaiden käyttöä. Monitoimitalon olohuonetilat luovat hyvät edellytykset henkilökunnan ja oppilaiden sekä alueen asukkaiden yhteistyölle.


Talot käyttövalmiita 2015

Jalkarannan monitoimitalon rakentaminen aloitettiin 2.1.2014 ja talo on käyttövalmiina 31.8.2015. Liipolassa rakentaminen aloitettiin 1.3.2014 ja talo on käyttövalmiina 30.6.2015. Molemmat monitoimitalot rakennetaan koulujen  nykyisille tonteille.


Toimintoja on suunniteltu tiiviissä yhteistyössä kaupunkilaisten kanssa

Suunnittelun lähtökohtana on ollut tilojen monikäyttöisyys, muunneltavuus sekä energiatehokkuus. Erilaisten käyttäjäryhmien toiveiden ja tarpeiden kuulemiseksi kaupunki on hyödyntänyt useita osallistumisen kanavia.

Lapset ovat ideoineet tulevia tiloja osana päiväkodin ja koulun opetusta, tapahtumissa ja työpajoissa. Lahen D –asukaspaneelilta on sähköisesti kysytty toiminnoista ja palveluista. On järjestetty myös yleisö- ja asukastilaisuuksia sekä oppilaskunnan kautta kuultu myös kummankin alueen nuorten mielipiteitä.

Nimiehdotuksen perusteluineen voi jättää netin kautta lahtiuudistuu.fi –sivustolla, Lahden kaupungin verkkosivuilla lahti.fi sekä lastu.fi –kirjaston verkkosivuilla ja Lahen D-panelin kautta. Lisäksi vastauslipukkeita löytyy Jalkarannan ja Liipolan kouluista, lähikirjastoista sekä Liipolan Toimelasta.

Lisätiedustelut:
Jalkarannan ja Liipolan monitoimitalojen käyttäjäryhmien puheenjohtajat
Jalkarannan koulun rehtori Joni Luuri, puh. 050 398 5330,
Liipola-Kaikuharjun koulun rehtori Maritta Turunen, puh. 050 539 1687

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs