Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » HUS panostaa isätyön kehittämiseen perhetyössä

Lahden ammattikorkeakoulu

HUS panostaa isätyön kehittämiseen perhetyössä

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2013 klo 12:25
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Isät näkyvät lapsiperheiden parissa työtä tekevien ammattilaisten työssä aiempaa enemmän.  Isät toivovat ja tarvitsevat huomioimista tasavertaisina vanhempina äitien kanssa. Ammattilaiset puolestaan kaipaavat työkaluja isien kohtaamiseen ja tukemiseen päivittäisessä työssä.

Isänä työelämässä –projekti järjestää HUS:in Naisten- ja lastentautien tulosyksikön henkilökunnalle  Isänäkökulma perhetyön kehittämisessä  -koulutuspäivän. Koulutuksen tavoitteena on lisätä työntekijöiden tietämystä isän roolin ja vastuun merkityksestä koko perheen hyvinvoinnille ja lapsen kehitykselle sekä kiinnittää huomiota työntekijöiden omiin ja työyhteisön toimintatapoihin isien kohtaamisessa ja isyyden tukemisessa sekä antaa ideoita ja työkaluja lapsiperheiden tukemiseen.

Kouluttajina toimivat Reima Santala, yleislääketieteen ja lasten psykiatrian erikoislääkäri, neuvolatoiminnan ylilääkäri sekä Miessakit ry:n kehittämispäällikkö Peter Peitsalo ja palkitut isätyöntekijät Ilmo Saneri ja Timo Tikka.

Aika: torstai 29.8.13 klo 8.30–16.00 Paikka: Naistenklinikka, iso luentosali

Lisätietoja:

Katja Varjos
Projektisuunnittelija
p. 044 708 0898  
email. katja.varjos@lamk.fi

Lisätietoja: www.lamk.fi/isanatyoelamassa

Isänä työelämässä on valtakunnallinen projekti, jota rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö (STM) ja Euroopan sosiaalirahasto (ESR). Projekti on osa STM:n Tasa-arvoa työelämään, yhdenvertaisuutta yhteiskuntaan –kehittämisohjelmaa. Toteuttajina ovat Lahden ammattikorkeakoulun Aikuiskoulutuspalvelut ja Miessakit ry.

ISÄNÄKÖKULMA PERHETYÖN KEHITTÄMISESSÄ -KOULUTUS  
OHJELMA 29.8.2013 Naistenklinikka, iso luentosali

8.30–9.00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen 9.00–9.15 Tervetuloa, koulutuksen avaus Isänä työelämässä – projekti

9.15–10.45 Isä-lapsi -suhteen merkityksestä Reima Santala, yleislääketieteen ja lasten psykiatrian erikoislääkäri ja neuvolatoiminnan ylilääkäri, EKSOTE, Lappeen alue

10.45–12.00 Isien erilaiset roolit työn ja perheen yhteensovittamisen tukena ja haasteena Peter Peitsalo, kehittämispäällikkö, Miessakit ry

12.00–13.00 Lounas

13.00–14.30 Miten terveydenhuollon työntekijät voivat tukea isien hyvinvointia? Timo Tikka, isätyöntekijä, Miessakit ry Ilmo Saneri, isätyöntekijä, Miessakit ry

14.30–14.45 Kahvitauko

14.45–15.45 Keskustelusta käytänteisiin Ennakkopohdinnat ja päivän esitykset ovat yhteisen keskustelun pohjana, kun tavoitteena on kerätä omaan työhön ja työpaikalle hyviä käytänteitä, työkaluja ja toimintatapoja.

15.45 Koulutuspäivän päätös

 

Lahden ammattikorkeakoulu on monialainen ja kansainvälinen ammattikorkeakoulu, joka on tunnettu erityisesti muotoilu- ja ympäristöosaamisestaan sekä innovatiivisuudestaan.

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs