Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Hiustenlähdöstä – uskomuksia ja faktaa

HiusAkatemia

Hiustenlähdöstä – uskomuksia ja faktaa

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2016 klo 09:45
Julkaisija: HiusAkatemia

Uskomus: Lähes jokaisella suomalaisella on perimässään kaljupäisyysgeeni. Väärin.
Fakta: Hiusakatemian 45 vuoden tutkimukset ovat osoittaneet, että n. 50 %:lla miehistä on kaljuuntumisongelma eli testosteroni muuttuu dihydrotestosteroniksi (DHT). Naisilla se on huomattavasti vähäisempi ja yleensä alkaa vasta vaihdevuosissa - joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Kaikki hiustenlähtötapaukset ovat aina usean tekijän yhteisvaikutuksesta johtuvia ongelmia. Siksi ei voida koskaan saada yhdellä tuotteella tai menetelmällä hiuksia takaisin. 

Uskomus: Hiustenlähdössä kyseessä on naistyyppinen hiustenlähtö. Väärin.
Fakta: Ei ole olemassa mitään ”naistyyppistä” hiustenlähtöä. Niin miehillä kuin naisillakin on monia hiustenkasvun haittoja, kuten ravinnon ja ravinteiden puutteet, allergiat ja yliherkkyydet, suolisto-ongelmat, hiuspohjan tulehdukset, kehon happamoituminen, talipunkki, unen puute, stressi, torjunta-aineet, ympäristömyrkyt jne. Syitä on valtava määrä ja ne ovat aina yksilöllisiä. 

Uskomus: Kun sinulla esiintyy hiustenlähtöä tai pälvikaljuutta, mene ihotautilääkärille. Väärin.
Fakta: Hiustenlähtö, kaljuuntuminen ja pälvikaljuus eivät ole ihotauteja. Lääkäreiden koulutuksessa ei ole riittävästi tietoa hiustenlähdöstä, jonka monet lääkärit ovatkin myöntäneet. Heidän alaansa kuuluvat sairaudet – myös hiustenlähtöä aiheuttavat sairaudet. Muut asiat kuuluvat Hiusakatemian kouluttamille hiustutkijoille. 

Uskomukset: Pälvikaljuudessa hius irtoaa juurineen. Väärin.
Fakta: Pälvikaljuus ei ole hiustenlähtöä, vaan siinä tapahtuu täysin erilainen prosessi. Pälvialueelle jää kasvukykyisiä hiusjuuria, jotka pystyvät nopeastikin tuottamaan uusia hiuksia. Sitä voidaan hoitaa tuloksellisesti Hiusakatemian jäsenliikkeissä ympäri Suomea. Joissakin tapauksissa pälvit voivat kasvaa itsestään umpeen, mutta varmuutta ei ole. 

Uskomus: Keski-iässä hiusten kasvukausi voi olla vain 6-12 kuukautta. Väärin!  
Fakta: Hius kasvaa keskimäärin 1,25 cm/kk. Jos kasvukausi olisi 6 kk, hiusten pituus olisi silloin 7,5 cm ja 12 kk:ssa 15 cm!! Olet varmasti nähnyt pitempiä hiuksia keski-ikäisillä ihmisillä!  Hius kasvaa perintötekijöistä riippuen 2-6 vuotta koko elämän ajan, ellei sairaudet, lääkkeet, puutteelliset elintavat ja liikkumattomuus häiritse hiusten kasvua. 

Uskomus: Tukistustesti kertoo, lähteekö hiuksia normaalia enemmän. Jos hiuksia lähtee viisi tai enemmän, sinulla on hiustenlähtö. Väärin!
Fakta: Lähes jokainen tietää, onko hiustenlähtöä vai ei. Tukistamalla voi hiuksia katkeilla monesta syystä, jota luullaan virheellisesti hiustenlähdöksi. Esimerkiksi voimakas stressi, magnesiumin puute, D-vitamiinin vajaus, liika maito, huonot elintavat voivat haurastuttaa hiuksia, joten ne katkeilevat herkästi.

Uskomus: Kun syöt nesteenpoistolääkettä, hiuksesi kasvavat takaisin. Väärin.
Fakta: Kehossa on vettä 60-70 %. Hiuksessa on vettä10-15 %. Nesteenpoistolääkkeet kuivattavat kehoa, ihoa ja hiuksia, jolloin hiustenlähtö voi paheta. Vain harvassa kaljutapauksessa kerääntyy ylimääräistä nestettä, jolloin kaljualueella on turvotusta.Silloin nesteenpoistolääke lyhyesti käytettynä voi antaa osa-apua. Kuitenkin nestekeräytymä poistuu hieromalla sekä käyttämällä Bemer- tai hiuslaserhoitoa, silloin eivät keho, iho ja hiukset kärsi lainkaan. Jatkuvasti käytettynä nesteenpoistolääkkeistä on enemmän haittaa kuin hyötyä. 

Uskomus: Kun syöt piip-pillereitä, hiuksesi vahvistuvat. Väärin.
Fakta: On todellakin hyviä pillereitä hiustenlähtöön, joilla on positiivisia vaikutuksia. Kuitenkaan emme ole toistemme kopioita, joten mikä sopii yhdelle, ei sovikaan toiselle. Koska hiustenlähtö on usean tekijän summa, tarvitaan aina myös useampaa ravintolisää ja hoitokeinoa. 

Annikki Hagros-Koski
Luonnontieteiden kandidaatti, hiustutkija
Puh. 0400-615 465 Sähköp. annikki.hagroskoski@hiusakatemia.fi

HiusAkatemia on hiustenlähdön ja hiuspohjaongelmien asiantuntija. Olemme tutkineet hiustenlähdön syitä lääketieteellisellä mikroskoopilla vuodesta 1985.

Tarjoamme hiusjuuritutkimuksia, hiuspohjatutkimuksia ja hiushoitoja hiustenlähdöstä tai hiuspohjaongelmista kärsiville. Sen lisäksi tarjoamme asiakkaillemme muita palveluita, jotka tukevat hiusten ja koko kehon hyvinvointia.

Terve keho – terveet hiukset.
http://www.hiusakatemia.fi/fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs