Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Helpotusta ikäihmisten arkeen erilaisilla ratkaisuilla ja välineillä

TTS Työtehoseura

Helpotusta ikäihmisten arkeen erilaisilla ratkaisuilla ja välineillä

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 14:54
Julkaisija: TTS Työtehoseura

Moni ikäihminen haluaa asua omassa kodissaan mahdollisimman pitkään ja tulla toimeen mahdollisimman itsenäisesti. Ikääntyminen tuo kuitenkin muutoksia toimintakuntoon, mikä voi vaikeuttaa ikäihmisen arkisia askareita: liikkuminen vaikeutuu, käsien ulottuvuusalue kapenee, aistit ja muisti heikkenevät. Osa kotona asuvista henkilöistä saattaa olla hyvinkin heikkokuntoista, jolloin tilojen toimivuus vaikuttaa henkilön selviytymiseen arkitoimista. Tilojen toiminnallisuus voi vaikuttaa myös ikäihmistä avustavan henkilön, kuten omaisen ja mahdollisesti myös kotihoidon työntekijän edellytyksiin työskennellä asunnossa. Syitä asumisen muutostarpeelle voi olla siis monia. Muutoksen ei tarvitse olla aina suuri. Jopa yksittäisellä ja tarkoituksenmukaisella apuvälineellä tai tilaratkaisulla voidaan helpottaa ikäihmisen arjesta selviytymistä.

Arkitoimia helpottavia tuotteita on monenlaisia, mutta ne ovat usein maallikolle tuntemattomia eikä niitä osata hakea. Tietoa tarvitsevat ikäihmiset ja suuremmassa määrin myös ikäihmisten omaiset. Myös vanhusten hoivatyössä toimivat henkilöt ovat toivoneet koottua ja ajankohtaista tietoa arkea helpottavista tuotteista. Apuvälineen tarve voi yllättää kenet tahansa, kun toimintakyky on heikentynyt syystä tai toisesta.

Tätä varten TTS Työtehoseurassa koottiin tietoa, millaisilla tilamuutoksilla ja -ratkaisuilla voidaan edistää ikäihmisen asumisturvallisuutta ja arkitoimista selviytymistä. Lisäksi koottiin tuotekohtaista tietoa arkea helpottavista tuotteista ja niiden toimittajien yhteystietoja. Näistä tiedoista on julkaistu tiedote, joka on nyt vapaasti luettavissa Työtehoseuran sivuilta: www.tts.fi/ed/k681

Lisätietoja: tutkija Arja Rytkönen, puh: 044 7143 696, sähköposti: arja.rytkonen@tts.fi

TTS Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 10000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs