Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Harrastukset suojelevat lasta syrjäytymiseltä

Pelastakaa Lapset ry

Harrastukset suojelevat lasta syrjäytymiseltä

Tiedote.
Julkaistu: 04.01.2013 klo 10:49
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset on huolissaan lasten ja lapsiperheiden eriarvoisuuden lisääntymisestä Suomessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on juuri julkaissut kohorttitutkimusaineiston lasten ja nuorten hyvinvoinnista 1987 syntyneiden osalta. Aineistosta ilmenee, että perheiden taloudelliset ongelmat ovat vahvassa yhteydessä lasten hyvinvoinnin ongelmiin. Pelastakaa Lapset muistuttaa, että lasten yhdenvertaisten mahdollisuuksien varmistaminen on välttämätöntä peruspalveluiden saatavuuden parantamisen lisäksi tavallisissa arjen ympäristöissä. Esimerkiksi lasten harrastamismahdollisuus on eriarvoistunut voimakkaasti.

”Taloudellisissa vaikeuksissa perheet joutuvat usein säästämään lasten harrastuksista. Pienituloisten lasten perheiden lapset jäävät helposti kokonaan harrastusten ulkopuolelle. Harrastustoiminnalla olisi kuitenkin suuri lasten yhdenvertaisuutta ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, myös koulunkäyntiä ja oppimista tukeva merkitys”, sanoo kansalaistoiminnan päällikkö Riitta Kauppinen ja jatkaa, että harrastusten parissa lapset saavat onnistumisen kokemuksia sekä pääsevät tekemään positiivisia asioita toisten lasten kanssa.

Eväitä Elämälle –ohjelma laajenee lasten harrastoiminnan tukemiseen

Pelastakaa Lapset aloittaa valtakunnallisen Eväitä Elämälle –ohjelman kautta lasten harrastustoiminnan tukemisen lasten syrjäytymisen ehkäisemiseksi. Lahjoitusten kautta saatava tuki kanavoidaan paikallisyhdistysten kautta suoraan tukea tarvitseville lapsiperheille.

”Perheiden hankala taloudellinen tilanne vaikeuttaa usein lasten mahdollisuuksia harrastaa samoja asioita kuin muut lapset ja harrastusten tukeminen onkin ollut vaikuttava paikallinen teko yhdistykseltämme”, kertoo puheenjohtaja Annikka Taitto Pelastakaa Lasten Imatran paikallisyhdistyksestä. Imatralla on tuettu lasten harrastustoimintaa jo vuosia. Taiton mukaan moni muu paikallinen vaikuttaja ja järjestö on lahjoittanut rahaa paikallisyhdistykselle  erityisesti juuri vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Pelastakaa Lapset on Eväitä Elämälle –ohjelman kautta tukenut vuosittain noin 500 nuoren koulunkäyntiä toisen asteen opintoja koskevan oppimateriaalituen kautta. Tuki on ollut merkittävä apu monen nuoren koulunkäynnin mahdollistajana. Vuonna 2013 ohjelma laajenee koskemaan myös lasten harrastustoimintaa. Tuki on kanavoitu paikallisyhdistysten kautta ja on osoittautunut tehokkaaksi paikallisyhdistysten toteuttamaksi tukimuodoksi. Pelastakaa Lapsilla on valtakunnallisesti 83 paikallisyhdistystä jotka toimivat paikallisina ja nopeina auttajina.

Lisätietoja:

Riitta Kauppinen, kansalaistoiminnan päällikkö, Pelastakaa Lapset, 050 433 1260, riitta.kauppinen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

http://www.pelastakaalapset.fi/toiminta/evaita-elamalle-ohjelma/

Tue Eväitä Elämälle –ohjelmaa!

Lahjoitustilit: Pelastakaa Lasten Hätäapurahasto (kirjoita tilillepanon viestiksi: Eväitä Elämälle)

Nordea 101730-210727

IBAN FI6410173000210727

OP 572411-238692

IBAN FI1657241120038692

 

Keräyslupa 2020/2011/2460

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs