Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Haaste roolimalliksi: Miehet lukemaan päiväkoteihin ja kouluihin Miesten Viikolla 3. – 9.11.2014!

Oulun yliopisto

Haaste roolimalliksi: Miehet lukemaan päiväkoteihin ja kouluihin Miesten Viikolla 3. – 9.11.2014!

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2014 klo 08:30
Julkaisija: Oulun yliopisto

Kampanja haastaa miehet toimimaan lukemisen puolesta päiväkotien ja koulujen arjessa. Lukutuokioita kannustetaan järjestämään erityisesti Miesten viikolla 3. - 9.11.2014, joka päättyy isänpäivään.

Kampanjan järjestävät yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton VALOSA-hanke ja OKM:n/Oulun yliopiston Lukuinto-ohjelma.

Innostava miehen malli on yksi tärkeimmistä keinoista, joilla varsinkin pojat saadaan kiinnostumaan kirjoista. Siksi miehiä pyydetään nyt olemaan lukevia aikuisia, joista lapsi ottaa mallia. Lapsen on hyvä nähdä aikuisen reaktioita kirjan parissa: uppoutumista ja innostumista. Ääneen lukeminen jättää muistijäljen myös vanhemmille lapsille.

Kansainvälisessä oppimista ja asenteita mittaavassa PISA-tutkimuksessa Suomi on lukutaidon kärkeä maailmassa, mutta tyttöjen ja poikien väliset erot taidoissa ovat suuremmat kuin muualla. Heikoista lukijoista kolme neljäsosaa Suomessa on poikia. 

Käytännössä tärkeän työn voi tehdä helposti oman perheen tai lapsenlapsen päiväkoti- tai kouluryhmässä. Ideana on lukea tai tarinoida lapsille hetkinen esimerkiksi aamupiirin tai aamunavaushetken yhteydessä.

Luettavaksi voi valita vaikkapa mukavan tarinan tai tietotekstin, ja sopia opettajan/ryhmänvetäjän kanssa sopivasta lukuajankohdasta.

Päiväkodit ja koulut voivat ilmoittautua mukaan kampanjaan 3.11. saakka verkossa:
http://www.vanhempainliitto.fi/vanhempaintoiminta/osallisuus/valosa
sekä www.lukuinto.fi –osoitteissa. Osallistujien kesken arvotaan lastenkirjapalkintoja.

Lisätietoja: Vanhempainliitto: Sari Manninen, suunnittelija, puh. 040 675 7599 sari.manninen(a)vanhempainliitto.fi sekä Lukuinto-ohjelma: Kaisu Innanen, suunnittelija, puh. 050 569 3817, kaisu.innanen(a)oulu.fi

Lukuinto on opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallinen kolmevuotinen ohjelma (2012 – 2015), jota toteuttaa Oulun yliopisto. Tavoitteena on lasten ja nuorten monipuolisten lukutaitojen kehittäminen. www.lukuinto.fi

Suomen Vanhempainliiton VALOSA-hanke: Vanhemmat 7–13-vuotiaiden lasten osallisuuden edistäjinä on Suomen Vanhempainliiton kolmevuotinen hanke (2013–2015). Hankkeen tavoitteena on edistää lasten osallisuutta ja hyvinvointia yhteistyössä vanhempien kanssa kotona, koulussa ja kunnassa. www.vanhempainliitto.fi/vanhempaintoiminta/osallisuus/valosa

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs