Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Perhe » Graffiteja, sirkusta ja välittämistä – partiolaisten Kohtaaminen näkyy Helsingin katukuvassa sunnuntaina

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

Graffiteja, sirkusta ja välittämistä – partiolaisten Kohtaaminen näkyy Helsingin katukuvassa sunnuntaina

Tiedote.
Julkaistu: 21.04.2016 klo 10:17
Julkaisija: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista Partioviikkoa. Pääkaupunkiseudulla viikko huipentuu sunnuntaina 24.4. Kohtaamiseen. Helsingissä järjestettävään tapahtumaan on osallistumassa yli 2 200 partiolaista eri puolilta Uuttamaata.

Tänä vuonna Kohtaaminen-tapahtumaa vietetään Partiolainen välittää -teemalla.  Teema näkyy tapahtuman ohjelmassa eri-ikäisille eri tavoin.

Nuorimmat partiolaiset (7–12-vuotiaat) viettävät aamupäivän partiopiknikillä Kansalaistorilla ja osallistuvat Hope ry:n lelukeräykseen. Tarpojat (12–15-vuotiaat) hurvittelevat Kansalaistorilla mysteerimarkkinoilla sirkusaktiviteettien parissa ja tekevät kannanottograffiteja.

Samoajat ja vaeltajat (15–22-vuotiaat) osallistuvat Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa järjestettäviin kylätalkoisiin Alppikadun korttelissa ”Yes in my backyard” -hengessä. Partiolaisten ja Alppikadun korttelin asukkaiden yhteisen kylätalkoopäivän ohjelmassa on linnunpönttöjen rakentamista, kukkien istutusta, musiikkia, pelejä, leikkejä, popcornin valmistamista trangialla ja mukavaa yhdessäoloa. Mukana ohjelmaa järjestämässä ovat myös Metsähallitus ja vapaaehtoiset eräkummit.

Iltapäivällä kaikki Kohtaamisen osallistujat kokoontuvat Senaatintorille yhteisohjelmaan, jossa lämmitellään tulevan Roihu-suurleirin kipinöissä ja palkitaan ansioituneita partiolaisia.

Kohtaaminen päättyy johtajabileisiin (yli 15-vuotiaille partiolaisille), jotka järjestetään Nosturissa Helsingissä. Bileisiin on ilmoittautunut noin 350 nuorta. Iltabileiden ohjelmassa klo 18.30–19.00 on Uskotko? -talk show, joka haastaa kristityn kirkkoherra Teemu Laajasalon, muslimin mediapersoona Abdirahim "Husu" Husseinin ja ateistin näyttelijä-koomikko Ulla Virtasen keskustelemaan uskon asioista: millainen uskonnollisuus on trendikästä ja onko hyvä, jos uskonnollisuus on trendikästä, voiko moniuskonnollisuus toimia pienessä yhteisössä, entä uskaltaako uskosta ylipäätään jutella kavereiden kanssa vai saako siitä "uskiksen" leiman?

”Kohtaaminen tapahtumana kuvaa hyvin sitä, mitä partio muutenkin on: erilaiset, eri-ikäiset, erilaisista taustoista ja uskonnoista tulevat ihmiset kohtaavat ja tekevät yhdessä asioita, saavat uusia kokemuksia ja elämyksiä – ja pitävät hauskaa”, summaa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten puheenjohtaja Anna Haavikko.

Partiolainen välittää

Pääkaupunkiseudun Partiolaisten ja Helsingin Diakonissalaitoksen kaksi vuotta sitten käynnistämä yhteistyö tähtää valittamisen vähentämiseen ja välittämisen lisäämiseen. Yhteistyön konkreettisena tuotoksena on luotu Partiolainen välittää -taitomerkki, joka kannustaa kaikenikäisiä partiolaisia vaikuttamaan omassa lähiympäristössään hyvien tekojen kautta. Diakonissalaitos tarjoaa partiolaisille paikkoja ja yhteisöjä, joissa vapaaehtoistyötä, kansalaistoimintaa ja hyviä tekoja voi sekä ideoida että toteuttaa. Partiolaiset puolestaan tarjoavat kaikille pääkaupunkiseudun lippukunnille ja partiolaisryhmille mahdollisuuden lisätä omaa ja muiden hyvinvointia esimerkiksi järjestämällä tempauksia senioreiden, nuorten, lasten, monikulttuuristen ryhmien tai entisten asunnottomien kanssa. Alppikadun korttelin kylätalkoisiin osallistuvat nuoret saavat tapahtuman jälkeen partiopaitaansa Partiolainen välittää -taitomerkin.

 Kohtaamisen 24.4.2016 ohjelma

klo 10.00–10.45 Kansallinen kirkkopyhä, Helsingin Vanha kirkko
klo 11.00–13.30 Alppikadun korttelin kylätalkoot, Alppikatu 2
klo 11.00–13.30 Partiopicnic ja mysteerimarkkinat, Kansalaistori
klo 14.00–16.00 Kohtaamisen yhteisohjelma, Senaatintori
klo 18.00–21.00 Johtajabileet (K15), Nosturi, Telakkakatu 8

 

Lisätietoja:

Alppikadun korttelin kylätalkoot: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n järjestöpäällikkö Riikka Nenonen,
puh. 044 218 4344, riikka.nenonen@partio.fi

Kohtaamisen johtajabileet: talk shown juontaja Viivi Ali-Löytty,
puh. 040 776 9040, viivi.aliloytty(a)gmail.com

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n puheenjohtaja Anna Haavikko,
puh. 044 545 9049, anna.haavikko(a)partio.fi

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n viestintäkoordinaattori Johanna Junkkari,
puh. 040 594 7976, johanna.junkkari(a)partio.fi

www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/partioviikko, www.facebook.com/partioviikko

Kuvia Partioviikon tapahtumista tulee viikon aikana Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kuvapankkiin, http://papa.kuvat.fi/kuvat/Partioviikko+2016. Kuvapankista löytyy kuvia myös vuoden 2015 Partioviikolta.

Partioviikon tapahtumia voi seurata somessa aihetunnisteilla #partioviikko #partioscout #kohtaaminen.

Partioviikko on vuosittainen tapahtumaviikko, ja silloin partiolaiset näkyvät ja kuuluvat tavallista enemmän katukuvassa. Partioviikon tapahtumat järjestetään lähes täysin nuorten vapaaehtoisten voimin.

Uudellamaalla Partioviikko toteutetaan Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n ja Uudenmaan Partiopiiri ry:n yhteistyönä.  Partiopiirien alueella on yhteensä yli 15 000 partiolaista noin 190 lippukunnassa.

Partioliike on Suomen suurin nuorisojärjestö 65 000 jäsenellään. Partio on täynnä ystävyyttä ja unohtumattomia elämyksiä. Partiossa saa retkeillä luonnossa, nähdä maailmaa ja tutustua uusiin ihmisiin. Partio on kaikille avoin harrastus, joka vaalii vastuuntuntoisuutta, ympäristön ja toisten ihmisten huomioimista sekä johtajuustaitoja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs